Ενας αγωνας για τον μικρο Χρηστο

Κάλεσμα για συμμετοχή στον φιλανθρωπικό αγώνα της επόμενης Πέμπτης για τη βοήθεια του μικρού Χρήστου Θεοδωρίδη

Κάλεσμα σε όλη την Κομοτηνή για συμμετοχή στον φιλανθρωπικό αγώνα που σκοπό έχει τη βοήθεια του μικρού Χρήστου Θεοδωρίδη, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, και της οικογένειάς του, απεύθυναν οι διοργανωτές και όλοι οι εμπλεκόμενοι.
 
Ο αγώνας θα διεξαχθεί την 1η Νοεμβρίου, ημέρα Πέμπτη, στο δημοτικό γήπεδο Κομοτηνής (έναντι παλιάς Νομικής και Περιφέρειας), στις 10 το πρωί, μεταξύ της ΠΑΕ Ποντίων (μεικτή Ροδόπης) και της ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, και την πρωτοβουλία υποστηρίζουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι προαιρετικά 2 ευρώ, με τα εισιτήρια να κυκλοφορούν στα σχολεία, να υπάρχουν διαθέσιμα στο γήπεδο αλλά και μέσω ενός «συνεργείου» ποδοσφαιριστών που θα βγει σε όλη την Κομοτηνή, για να προωθήσει τον αγώνα. 

Βελτίωση στην κατάσταση του μικρού Χρήστου 

Όπως σημείωσε ο πατέρας του μικρού Χρήστου κ. Παναγιώτης Θεοδωρίδης, αυτή είναι η τρίτη προσπάθεια που γίνεται με συμμέτοχη την κοινωνία της Κομοτηνής για τον γιό του, και μετά από όλα αυτά έχουν φτάσει σε σημείο να ελπίζουν πολύ καθαρά για την αλλαγή της ποιότητας της ζωής του, μετά από δύο χρόνια αλλεπάλληλων αγωγών και εξετάσεων.
 
Η ελπίδα κάθε δίμηνο-τρίμηνο μεγαλώνει όλο και περισσότερο, σημείωσε, μέχρι να φτάσει στο σημείο να έρθει ομάδα γιατρών από τη Ρωσία για να ολοκληρωθεί η θεραπεία.
 
Πλέον ο μικρός έχει διορθώσει τη βάδισή του κατά 70%, ενώ και ο αριθμός των κρίσεων του έχουν μειωθεί από 80 σε 20, κάτι που κατά τον ίδιο αναλογεί σε μικρό θαύμα, και έχει αρχίσει να συλλαβίζει, κάτι που στους ίδιους μέχρι τώρα φαίνονταν απίθανο.
 
Για αυτό και έκανε ξανά έκκληση σε όλους να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια ώστε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό, τόσο για την ολοκλήρωση της θεραπείας όσο και για τους επανελέγχους και τα φάρμακα που θα χρειαστεί τα επόμενα χρόνια.
 
Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε περίπου 80.000 ευρώ, με τον ίδιο να τονίζει πως αν καταφέρουν να συγκεντρώσουν σύντομα το μέρος του ποσού που αναλογεί τα φάρμακα, θα έχουν μια σημαντική έκπτωση στην αγορά τους.  

Εθελοντισμός στην πράξη 

Εκπροσωπώντας και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Παναγιώτη Κεραμάρη και από την πλευρά της, η Προϊστάμενη Δευτεροβάθμιας Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου σημείωσε πως δέχθηκαν να προσφέρουν σε αυτό το παιδί, με τη συμμετοχή και των σχολείων «κάνοντας έναν αγώνα, γιατί αγώνας είναι η ζωή και αυτόν δίνει καθημερινά ο μικρός Χρήστος». Η ίδια υπογράμμισε πως πρόκειται για έναν αγώνα που θα γίνει ομαδικά για να δείξουν πως όλοι μαζί μπορούν να καταφέρουν περισσότερα, και μέσα από τον οποίο τα παιδιά θα αποδείξουν ότι διδάσκουν. Και αυτό γιατί δεν θα διδαχθούν μόνο από τους δασκάλους την αξία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, αλλά και θα διδάξουν στους γονείς τους ότι μπορούν να προσφέρουν, ο καθένας ό,τι μπορεί.
 
Στην αρχή, ανησύχησαν μήπως υπάρξουν αμφιβολίες μιας και πέρυσι υπήρξαν σχολεία τα οποία συμμετείχαν στις προηγούμενες προσπάθειες, παρόλα αυτά η προθυμία για συμμετοχή αυτή τη φορά ήταν ακόμα μεγαλύτερη, εκμυστηρεύθηκε η κ. Κοσμίδου, καθησυχάζοντας τους γονείς ότι όλα είναι διασφαλισμένα και από τους διοργανωτές του αγώνα, ώστε τα παιδιά να γνωρίζουν που θα καθίσουν στο γήπεδο, αλλά και η πρόνοια της ασφαλούς μετάβασης από και προς το γήπεδο.
 
«Θα δούμε πως το αίσθημα του εθελοντισμού και της συνεργασίας είναι αυτό που θα πρέπει να διακατέχει την κοινωνία μας» σημείωσε, για αυτό και επέλεξαν τον αγώνα για να δείξουν πως πέρα από την βοήθεια στο συνάνθρωπο, είναι σημαντική η παρουσία σε ό,τι συμβαίνει ώστε να αποκτήσουν βιώματα και όταν γίνουν πολίτες να μπορούν να αναλάβουν ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες. 

Στήριξη μέσα από τον αγώνα 

Από την πλευρά της ΠΑΕ Ποντίων ο κ. Κακουλίδης σημείωσε πως είναι σημαντικό να βοηθήσουν όλοι μαζί τον μικρό στον αγώνα του, για αυτό και ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του πατέρα, έκαναν μια προσπάθεια σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, ώστε να συνεισφέρουν όλοι μαζί σε ένα ιερό σκοπό.
 
Για αυτό και διοργάνωσαν τον αγώνα μεταξύ της Μεικτής Ροδόπης, υπό την αιγίδα της ΠΑΕ Ποντίων, και της ομάδας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, και εξέφρασε την ελπίδα πως ο κόσμος της Κομοτηνής θα ευαισθητοποιηθεί ώστε να γεμίσουν το γήπεδο, για να φανεί πως σε αυτή την εποχή της κρίσης και της απομόνωσης, ο Έλληνας στέκεται δίπλα στον Έλληνα και προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να βοηθήσει.
 
Τέλος ο κ. Παναγιώτης Τσιπουργκένης, αστυνομικός και προπονητής της ομάδας της αστυνομίας της πόλης εδώ και τρία χρόνια, τόνισε πως ήταν μεγάλη χαρά τους να είναι η μία από τις δύο ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτό τον αγώνα και σε αυτή την προσπάθεια.
 
Μετέφερε δε από την πλευρά των παιχτών της ομάδας ότι θα είναι ο ωραιότερος αγώνας που έχουν δώσει τα τελευταία χρόνια ως ποδοσφαιριστές της αστυνομικής διεύθυνσης, για αυτό και είναι πολύ συγκινημένοι για αυτό.
 
«Σε αυτό τον αγώνα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, νικητής θα είναι μόνο ο μικρός Χρήστος, και ελπίζουμε να πάει καλά και να βελτιωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η υγεία του» τόνισε, εκφράζοντας την ελπίδα να είναι γεμάτο το γήπεδο, να έχει παλμό και αυτοί από τη θέση τους θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.