Βυζαντινη εκκλησια 1.500 ετων ανακαλυφθηκε στην Αδριανουπολη

Κατά τις ανασκαφές που συνεχίζονται στην αρχαιολογική περιοχή του Σινάνκιοϊ, βρέθηκε εκκλησία 1500 ετών της πρώιμης βυζαντινής εποχής

Συνεχίζονται οι εργασίες ανασκαφών που γίνονται από το μουσείο Αδριανούπολης στον αρχαιολογικό χώρο του χωριού Σινάνκιοϊ της επαρχίας Λαλάπασά, που έχει ένα παρελθόν 3 χιλιάδων ετών και είναι από τους πιο παλιούς οικισμούς της Ανατολικής Θράκης.
 
Στις εργασίες που γίνονται με επικεφαλής τον καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης Δρ. Ενγκίν Μπεκσάτς, βρέθηκαν απομεινάρια μιας από τις πρώτες εκκλησίες της Θράκης που είναι από το 500 μΧ. 
 
Μετά από τις ανασκαφές αποκαλύφθηκαν τα θεμέλια της εκκλησίας, ενώ οι πέτρες του δαπέδου εμφανίστηκαν στις μέρες μας χωρίς να έχουν διαβρωθεί σημαντικά. Στα πλαίσια των εργασιών που συνεχίζονται στην περιοχή βρέθηκαν τάφοι και τείχη σε περιοχή που υπήρχε καστρόπολη.
 
Ο καθηγητής Δρ. Ενγκίν Μπεκσάτς σε δήλωση που έκανε στους δημοσιογράφους ανέφερε πως το Σινάνκιοϊ είναι ο πιο παλιός οικισμός της περιοχής.
 
Ο Μπεκσάτς είπε πως τα ιστορικά απομεινάρια κτίσματα στην αρχαιολογική περιοχή του Σινάνκιοϊ έχουν ένα παρελθόν 3.000 ετών και συνέχισε λέγοντας : Στις μέρες μας αυτή η περιοχή είναι γνωστή ως Σινάνκιοϊ. Μια από τις σημαντικές αρχαιολογικές περιοχές της Αν.Θράκης. Γνωρίζουμε πως εδώ η ζωή άρχισε το 1000 π.Χ. και συνεχίστηκε μέχρι τον μεσαίωνα. Αυτό μας δείχνουν και οι εργασίες που κάνουμε. Υπάρχει μια καστρόπολη και ένας πολύ μεγάλος αστικός οικισμός.
 
Πηγή: www.el.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.