Τα δυσκολα ειναι μπροστα…

Της έκδοσης

Αντρική υπόθεση ήταν όντως, σε επιβεβαίωση του σχετικού σχολίου του «ΠτΘ», η εκλογική αναμέτρηση εντός της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Πολιτών» για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής της, που διεξήχθη το απόγευμα της Πέμπτης κεκλεισμένων των θυρών.
 
Ο Γιάννης Γκαράνης αναδείχθηκε ο νέος επικεφαλής και κατ’ επέκταση υποψήφιος δήμαρχος πλειοψηφώντας στις ψήφους των συναδέλφων του έναντι του έτερου υποψηφίου Νίκου Σωτηρακόπουλου.
 
Η διαδικασία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και ήρεμους τόνους,  με το σύνολο των «διεκδικητών» να παίρνουν  τον λόγο, η κ. Στογιαννίδου για να ανακοινώσει πως αποσύρετε από τη διαδικασία, ούτως ώστε να δώσουν το στίγμα των προθέσεών τους για την επόμενη ημέρα της παράταξης.
 
Το όραμα του Γιάννη Γκαράνη φαίνεται πως έπεισε περισσότερους, αν και η τελική διαφορά μεταξύ των δύο τελικών υποψηφίων ήταν μικρή γεγονός που αποδεικνύει ότι χαίρουν της εκτίμησης των συναδέλφων τους εντός της παράταξης, ενώ κατέχουν και τα στοιχεία εκείνα που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν ακόμα και σε ένα νικητήριο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές για τον Δήμο Κομοτηνής.
 
Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως ο Γιάννης Γκαράνης και ο Νίκος Σωτηρακόπουλος έχουν κοινές πολιτικές πορείες μιας και έχουν υπηρετήσει στα ίδια πόστα, με εξίσου θετικό πρόσημο, τόσο εντός του  πολιτικού χώρου όσο και στην τοπική κοινωνία.
 
Σε κάθε περίπτωση τόσο ο Γιάννης Γκαράνης, ως επικεφαλής, όσο και ο Νίκος Σωτηρακόπουλος ως «απλός» πλην όμως δυνατός «στρατιώτης» θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο της «Κοινωνίας Πολιτών» που ως γεγονός από μόνο του ενδυναμώνει το πιθανό εκλογικό αποτέλεσμα της παράταξης συνολικά.
 
Το αν αυτό θα καταστεί εφικτό, μαζί με τα υπόλοιπα «δυνατά χαρτιά» να ισορροπήσει σε ψήφους πιθανές απώλειες της παράταξης, αυτό μένει να διαφανεί… στις κάλπες.
 
Τα δύσκολα για την παράταξη της «Κοινωνίας Πολιτών» που «επενδύει» πολλά στον «αέρα ανανέωσης» που φυσάει στις τάξεις της, όπως βεβαίως αντίστοιχα και για τις υπόλοιπες υφιστάμενες ή «στα σκαριά» παρατάξεις που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας, είναι μπροστά και οι διεργασίες βρίσκονται ήδη εν εξελίξει.
 
Η επιτυχία ή η εν μέρει «επιτυχία» όλων θα φανεί στο τελικό χειροκρότημα… της νύχτας των εκλογών.
 
Υ.Γ.: Αν κάτι μας δείχνει πάντως η διεκδίκηση της θέσης του επικεφαλής από τους προαναφερθέντες κυρίους, είναι η δυναμική των θέσεων που έχουν υπηρετήσει, ήτοι των θεμάτων Κοινωνικής Πολιτικής, που και τους προσέφερε τη δυνατότητα της άμεσης επαφής με τον κόσμο και της απόδειξης των διοικητικών τους ικανοτήτων και του δικού τους «στίγματος» στην τοπική κοινωνία, με την καθημερινότητα της οποίας άπτεται το αντικείμενο. Υπό αυτή την έννοια με ενδιαφέρον θα αναμένουμε μετεκλογικά τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις θέσεις αυτές.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.