Φεστιβαλ Ταινιων Micro μ στην Ξανθη

11 πόλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό ψηφίζουν ταυτόχρονα την αγαπημένη τους ταινία

Το 8ο Διεθνές Ταυτόχρονο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους μ ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε έντεκα πόλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (μεταξύ των οποίων η Ξάνθη) στις 13 και 14 Οκτωβρίου.

Φέτος, η διοργάνωση ενισχύοντας το διεθνές της στοιχείο, εκτός της προβολής των ελληνικών ταινιών στο εξωτερικό αποφάσισε να εισάγει φρέσκο διεθνές “μικρό” κινηματογράφο. Οι διοργανωτές τονίζουν ότι οι μικρές αυτές δομικές αλλαγές αποτελούν μόνο την αρχή ενός μεγάλου εγχειρήματος που θα αλλάξει τα κινηματογραφικά δεδομένα της χώρας το επόμενο διάστημα.

Ο διαγωνισμός των δεκαπέντε ελληνικών ταινιών, ο βασικός κορμός της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου ταυτόχρονα στις έντεκα πόλεις που συμμετέχουν φέτος στο δίκτυο του φεστιβάλ. Η διαφορά από τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι η πρώτη ημέρα θα λήξει μετά την ταυτόχρονη ψηφοφορία του κοινού. Η “αγαπημένη” ταινία του κοινού μαζί με τα βραβεία σκηνοθεσίας, σεναρίου α’ γυναικείας και α’ ανδρικής ερμηνείας θα ανακοινωθούν την Κυριακή σε μια διαδραστική τελετή απονομής με ζωντανή αναμετάδοση από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και συνδέσεις με όλες τις πόλεις του δικτύου του IMMF2018.

Επίσης, τη δεύτερη ημέρα στο διεθνές μέρος του φεστιβάλ θα γίνει η προβολή δώδεκα ταινιών μικρού μήκους από τη Γαλλία, τη Δανία, την Ισπανία και την Αίγυπτο, οι οποίες θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

«Το Micro μ ντύνεται Πράσινο» 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι , για τρίτη φορά στην ιστορία του, το Micro μ, φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Το Micro μ ντύνεται Πράσινο». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν:

  • Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας
  • Στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση
  • Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας
  • Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).

Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.