Παιδια και συνοδοι του συλλογου ΑμεΑ «Αγιοι Θεοδωροι» στην Παπαδριελλειο Πινακοθηκη

Απαρατήρητα

Επίσκεψη πραγματοποίησαν τα παιδιά του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ «Άγιοι Θεόδωροι». Στα μέσα της εβδομάδας οι νέοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών ν. Ροδόπης «Αθηνίων» γνωρίζοντας τις κτηριακές εγκαταστάσεις της Δημοτικής Παπαδριέλλειου Πινακοθήκης.
 
Μαζί τους η κοινωνική λειτουργός και αρχισυνοδός, κ. Ιωάννα Ντίνα και οι συνοδοί κκ Ελένη Πετσάρη, κοινωνική λειτουργός, Ισίλ Καρά-παιδαγωγός, Χρύσα Ηλιάδου-λογοθεραπεύτρια, Φατμά Χακή-νοσηλεύτρια,Χρύσα Τσαρή-υπεύθυνη καλλιτεχνικών και Χαράλαμπο Ιορδάνου, γυμναστής.
 

Η μικρή κοινωνία του κέντρου υπενθυμίζει σε όποιον έρχεται σε επαφή μαζί της την ανάγκη για αποδοχή και στήριξη που χρειαζόμαστε όλοι οι άνθρωποι για να εξελιχθούμε. Ο ρόλος τέτοιων δομών εξάλλου, όπως πολλάκις έχουμε τονίσει, είναι καθοριστικός, ώστε να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία στο σημείο που θα αναγνωρίσει το δικαίωμα συμμετοχής στη ζωή, στα άτομα με νοητική αναπηρία και θα καλλιεργήσει τις συνθήκες συμμετοχής τους στην κοινωνική ζωή του τόπου, ως ισότιμα – βάσει των δυνατοτήτων τους – μέλη.
 
Έχει σαφώς μεγάλη σημασία να γίνει κατανοητό από τον κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά πως η κοινωνική ένταξη ατόμων με νοητική υστέρηση γίνεται μέσω της ανάπτυξης της αυτονομίας τους στον τομέα της καθημερινής διαβίωσης, σε ένα υποστηριζόμενο αλλά όχι ιδρυματικό περιβάλλον. Χ.Κ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.