Εσμιξαν για αλλη μια χρονια οι απανταχου Ξυλαγανιωτες

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο αντάμωμα στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μαρώνειας Σαπών

Τρεις μέρες γεμάτες παράδοση υπό τους ήχους της θρακιώτικης – και όχι μόνο – μουσικής από το συγκρότημα «Θρακόμελο» έζησαν οι απανταχού Ξυλαγανιώτες που έσμιξαν για άλλη μία χρονιά στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μαρωνείας Σαπών.Ο λόγος για το τριήμερο αντάμωμα Ξυλαγανιωτών, μία σύμπραξη του Δήμου Μαρώνειας Σαπών με την Τοπική Κοινότητα Ξυλαγανής και την ΚΕΜΑΣ το οποίο παρουσίαζε η δημοσιογράφος, κ. Ειρήνη Τσακίρη. Παρευρεθέντες μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Σαπών, κκ Παντελεήμων και ο πρώην Υπουργός, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

 
Μαζί τους πλήθος επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που συγκεντρώθηκαν, γιόρτασαν, θυμήθηκαν και χάρισαν ένα εγκάρδιο χειροκρότημα στα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Ποντίων «Τα Κασσιτερά» και του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αρσακείου «Το Ευθύμιο” (Θμύκιο)». Οι εκδηλώσεις έλαβαν τέλος το βράδυ του Δεκαπενταυγούστου με την περιφορά της εικόνας και στη συνέχεια νεαροί μαθητές από το Λύκειο Ξυλαγανής που κατόρθωσαν να περάσουν  «κατώφλι» ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας βραβεύτηκαν για τις προσπάθειές τους.

Γιάννης Σταυρίδης «Κουβαλάμε πλούσια κληρονομιά από τους προγόνους μας»

Για έναν πετυχημένο θεσμό που κέρδισε την στήριξη του κόσμου έκανε λόγο ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών, κ. Γιάννης Σταυρίδης αναφερόμενος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Ο ίδιος υπερτόνισε πως μέλημα της δημοτικής αρχής ήταν ανέκαθεν η ανάδειξη της περιοχής μας, μίας περιοχής με πλούσια κληρονομιά που «κουβαλάμε στις πλάτες μας από τους προγόνους μας». Όσο για το έργο των πολιτιστικών συλλόγων που συνεχίζουν την παράδοση, μεταλαμπαδεύοντάς την στις νέες γενιές δήλωσε πως θα στέκει πάντα αρωγός.

Πέτρος Δουδουλακάκης «Για τρεις μέρες η καρδιά της παράδοσης θα χτυπά στην Ξυλαγανή»

Τον λόγο πήρε με την σειρά του και ο Αντιδήμαρχος, κ. Πέτρος Δουδουλακάκης καλωσορίζοντας τους Ξυλαγανιώτες συγχωριανούς του, το κοινό, τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και της τοπικής αυτοδιοίκησης και ευχαριστώντας τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες που βοήθησαν, ο καθένας με τον τρόπο του για το τελικό αποτέλεσμα. «Για τρεις μέρες η καρδιά της παράδοσης θα χτυπά στην Ξυλαγανή, όπου συναντιούνται οι Ξυλαγανιώτες όπου και αν μένουν», έκλεισε για να ευχηθεί σε όλους καλή διασκέδαση.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.