Συλλυπητηριες ανακοινωσεις απο τις Μουφτειες Κομοτηνης, Ξανθης και Διδυμοτειχου για την τραγωδια στην Αττικη

Έρανο στα Τεμένη της Κομοτηνής, αύριο Παρασκευή, ανακοίνωσε ο Μέτσο Τζεμαλή

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις και επιστολές προς τον πρωθυπουργό για τους πληγέντες και τα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την Ανατολική Αττική, εξέδωσαν οι Μουφτείες Κομοτηνής, Ξάνθης και Διδυμοτείχου, εκφράζοντας την θλίψη τους για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και δηλώνοντας έμπρακτα την συμπαράστασή τους, μέσω από δράσεις στήριξης των πληγέντων.
 
Στην συλλυπητήρια επιστολή της Μουφτείας Κομοτηνής προς τον πρωθυπουργό ο Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή αναφέρει  χαρακτηριστικά πως «η θλίψη μας είναι ανείπωτη για το πλήγμα που έχει υποστεί το φυσικό περιβάλλον, το μεγάλο τραύμα που έχει πλήξει την Φύση της Πατρίδας μας, με απρόβλεπτες συνέπειες» ανακοινώνοντας επίσης πως η Μουφτεία της Κομοτηνής απέστειλε ήδη βοήθειες στους πυρόπληκτους, ενώ θα πραγματοποιηθεί έρανος στα τεμένη της Κομοτηνή, την Παρασκευή 27 Ιουλίου, «ώστε μαζί με τις ευχές μας να είμαστε δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό της περιοχής. Προσευχόμαστε στον Ύψιστο Θεό να δώσει δύναμη και κουράγιο σε αυτούς που αγωνίζονται για τις ζωές τους,  στους πυρόπληκτους και στις οικογένειες τους».
 
Αναλυτικά η επιστολή έχε ως εξής:

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η καρδιά μας νιώθει βαθειά πληγωμένη εξαιτίας των πυρκαγιών που έχουν πλήξει την Πατρίδα μας, για τους ανθρώπους που έχασαν άδικα την ζωή τους, για εκείνους από τους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται ως εγκαυματίες στα νοσοκομεία, διατρέχοντας κίνδυνο ζωής. Η θλίψη μας είναι ανείπωτη για το πλήγμα που έχει υποστεί το φυσικό περιβάλλον, το μεγάλο τραύμα που έχει πλήξει την Φύση της Πατρίδας μας, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τα δάκρυα και ο βουβός πόνος μας, γίνονται προσευχές προς τον Θεό, να προσφέρει παραμυθία στους συμπατριώτες μας, που δοκιμάζονται σκληρά. Να προσφερθεί παρηγοριά στους συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν τόσο τραγικά.

Ειλικρινά, με τις σκέψεις και τις ευχές μας, στεκόμαστε δίπλα σε Σας, στα στελέχη της Κυβέρνησής μας, στους άνδρες και στις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και της Αστυνομίας, που προσφέρουν με τόσο θαυμαστό τρόπο τις υπηρεσίες τους, εκεί που ο κίνδυνος είναι άμεσος και τραγικά αισθητός!
 

Διάπυρος ευχέτης προς τον Ύψιστο
Ο Μουφτής Κομοτηνής
ΜΕΤΣΟ ΤΖΕΜΑΛΗ

 

Μουφτεία Ξάνθης
«Οι σκέψεις και προσευχές μας είναι μαζί με τους πυρόπληκτους»

Αντίστοιχη επιστολή απέστειλε και η Μουφτεία Ξάνθης ζητώντας από τον πρωθυπουργό να μεταφέρει «τα συναισθήματα συμπάθειας και αλληλεγγύης στις οικογένειες των νεκρών και στους τραυματίες και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση» και επισημαίνοντας πως  «θα συμβάλλουμε με την δική μας προσπάθεια και ενίσχυση για την ταχεία ανάρρωση του δοκιμαζόμενου λαού της περιοχής».
 
«Οι σκέψεις και προσευχές μας είναι μαζί με τους πυρόπληκτους και ευχόμαστε από τον Ύψιστο Θεό να δώσει ταχεία ανάρρωση και δύναμη για όσους δίνουν μάχη για τη ζωή τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
 
«Ευχόμαστε ο Θεός να δώσει δύναμη και στα στελέχη της Πολιτείας, στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος και της Αστυνομίας που παραμένουν δίπλα στους πυρόπληκτους και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ανθρώπους που δίνουν μάχη με την πύρινη λαίλαπα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μουφτεία Διδυμοτείχου
«Συμμεριζόμαστε την οδύνη, τον πόνο και τη θλίψη χιλιάδων συμπολιτών μας που έχασαν τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους και τους κόπους μιας ζωής μέσα σε λίγες ώρες»

Συλλυπητήρια επιστολή εξέδωσε και η Μουφτεία Διδυμοτείχου προς τις οικογένειες και τους οικείους των δεκάδων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση μας σε όλους τους πληγέντες της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε τις περιοχές της Αττικής.
 
«Γινόμαστε όλοι μάρτυρες μιας ανείπωτης τραγωδίας που βιώνουν οι οικογένειες των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδικα. Ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη στις οικογένειες των πυροπαθών και ταχεία ανάρρωση στους εκατοντάδες τραυματίες. Συμμεριζόμαστε την οδύνη, τον πόνο και τη θλίψη χιλιάδων συμπολιτών μας που έχασαν τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους και τους κόπους μιας ζωής μέσα σε λίγες ώρες» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση η οποία συνεχίζει με τις θερμές ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη «στους πυροσβέστες που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών, καθώς επίσης στα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας, τα σωστικά συνεργεία, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους εργαζομένους σε διάφορες υπηρεσίες, τους εθελοντές και τους απλούς ανθρώπους, κατοίκους που πάλεψαν με τιτάνιες προσπάθειες για να συνδράμουν στη διαχείριση της τραγωδίας και των απεγκλωβισμών».
 
«Προσευχόμαστε στον Παντοδύναμο και Πολυεύσπλαχνο Θεό να μας δώσει δύναμη για να αντέξουμε τη μεγάλη αυτή λύπη, σοφία για να σχεδιάσουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε και ελπίδα ότι τα σχέδια μας θα γίνουν πραγματικότητα» καταλήγει.
 
 

Φωτογραφία:eurokinissi
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.