Πολλαπλες παρουσιες στο μνημοσυνο του Αχμετ Σαδικ

Στην 23η επέτειο από το θάνατό του την Τρίτη 24 Ιουλίου

Το μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 24 Ιουλίου 1995 στο δρόμο έξω από το χωριό Σώστης, πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια χρονιά στον τάφο του στην Κομοτηνή.
 

Στο χώρο όπως κάθε φορά βρέθηκαν η σύζυγος και τα παιδιά του, καθώς και πολλά μέλη του κόμματος που ίδρυσε, των ψευδομουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής, καθώς και επισκεπτών από την Τουρκία, μαζί με τους οποίους βρέθηκαν στην Κομοτηνή και μέλη κομμάτων από την Βουλγαρία και άλλες χώρες της Ευρώπης.
 
Επίσης εκεί είχε συγκεντρωθεί  αρκετός κόσμος, κυρίως μέλη της μειονότητας από οικισμούς της Ροδόπης και της Ξάνθης, που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο χώρο όπου γινόταν το μνημόσυνο, ενώ στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του DEB, όπου, σε αντίθεση με άλλες εποχές όταν γινόταν σε ξενοδοχείο, ολοκληρώθηκε η τελετή με δείπνο.
 

Από την Τουρκία βρέθηκε στην Κομοτηνή ο νέος Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας κ. Νουρί Ερσόυ, μαζί με τον πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Μουράτ Ομέρογλου, μέλη κομμάτων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, ενώ από τη Βουλγαρία βρέθηκε στην Κομοτηνή ο Δήμαρχος του Τζέμπελ μαζί με άλλα τοπικά στελέχη της Βουλγαρίας, και ο κ. Γιώργος Παπαδάκης του κόμματος «Ουράνιο τόξο». Επίσης το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της μουσουλμανικής κοινότητας Ελλάδας, κ. Ναΐμ Ελγαντούρ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.