Η «Grizo & Prasino fitness week» φερνει στην Ροδοπη πολλες δραστηριοτητες γεματες … θαλασσινη αλμυρα

Κάθε μέρα σε άλλη παραλία, με άλλο εισηγητή, άλλη δραστηριότητα και άλλες βοτανικές γαστρονομικές εκπλήξεις - Αγγελική Δράκου «Σκεφτήκαμε να αναδείξουμε τις παραλίες της Ροδόπης, να διαδώσουμε τις χρήσεις των βοτάνων μας και να φροντίσουμε τους εαυτούς μας»

Μες στην καρδιά το καλοκαιριού η εταιρεία βιολογικών βοτάνων «Grizo & Prasino» σκέφτηκε να αναδείξει τις παραλίες της Ροδόπης ή να μας κάνει να τις δούμε με άλλο μάτι, να διαδώσει τις χρήσεις των βοτάνων και να θυμίσει σε όλους πως καλό είναι να φροντίσουμε τους εαυτούς μας!
 
Με καλούς εισηγητές, βοτανικά ροφήματα και εδέσματα, λίγο ήλιο και πολλή θαλασσινή αλμύρα, η πρώτη «Grizo & Prasino fitness week» έρχεται από τις 17 έως και τις 22 Ιουλίου. Κάθε μέρα σε άλλη παραλία, με άλλο εισηγητή, άλλη δραστηριότητα και άλλες βοτανικές γαστρονομικές εκπλήξεις, τις οποίες μας «αποκάλυψε» η ιδιοκτήτρια, κ. Αγγελική Δράκου. 

Γυμναστική στο νερό!  

Η πρώτη μέρα θα ξεκινήσει με γυμναστική στο νερό και συγκεκριμένα aqua pilates cardio & aqua noodle workout με την κ. Κυριακή Συνοδινού στην παραλία Φαναρίου.
 
«Μετά την άσκηση στο The Beach Bar – west side θα μας περιμένει ένα όμορφο σκηνικό που θα αποτελείται από  κρύο βοτανικό ρόφημα, κέικ με φρούτα του δάσους, λουΐζα και χαμομήλι αλλά και παγωτό με βοτανικό topping», περιέγραψε η κ. Δράκου, εξηγώντας πως όλα θα είναι φτιαγμένα με Grizo & Prasino βιολογικά βότανα.
 
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να «ζήσουν»  την παραλία με έναν -όχι και τόσο- συνηθισμένο τρόπο, να χαλαρώσουν πίνοντας κρύο βοτανικό ρόφημα με θέα τη θάλασσα καθώς και να απολαύσουν ένα υπέροχο tea afternoon dessert ειδικά φτιαγμένο για την περίσταση. 

Μία αρχαία Κινέζικη πρακτική … στην παραλία της Μαρμαρίτσας 

To Qigong (Τσι γκονγκ) είναι μια αρχαία Κινέζικη πρακτική που απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας ή φυσικής κατάστασης. Στις 18 Ιουλίου όσοι βρεθούν στην υπέροχη παραλία της Μαρμαρίτσας θα έχουν την ευκαιρία να την γνωρίσουν δίπλα στο κύμα από τον κ. Chris Coyne, ένα δάσκαλο που «ζει» σύμφωνα με τη φιλοσοφία του. 

Περιήγηση με καγιάκ στο γραφικό λιμανάκι του Αγίου Χαράλαμπου 

Την επόμενη ημέρα η «Grizo Prasino» υπογράφοντας μία συνεργασία με την επιχείρηση θαλάσσιων σπορ «Watersports Kουpi / ΚΟΥΠΙ» προσφέρει μία μαγευτική διαδρομή με καγιάκ από την παραλία Καγκέλες στο γραφικό λιμανάκι του Αγίου Χαραλάμπους, με την καθοδήγηση της ομάδας. «Δεν χρειάζεται να έχει κανείς εμπειρία, ούτε να είναι πολύ γυμνασμένος. Θα είναι καταπληκτική και σύντομη θαλάσσια εκδρομή με οδηγό την ομάδα», εξήγησε με την σειρά της η ιδιοκτήτρια της Watersports Kουpi / ΚΟΥΠΙ, κ. Έφη Πάρτσια, «όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τα βασικά του kayaking, να απολαύσουν τη θέα, να εξερευνήσουν μικρές σπηλιές, να γεμίσουν εικόνες». 

Γιόγκα για εγκύους 

Γνωρίζοντας καλά πως  η εγκυμοσύνη είναι μία περίοδος με ανάμεικτα συναισθήματα και πολλές αλλαγές η κ. Αγγελική Δράκου αποφάσισε να προγραμματίσει στις 20 Ιουλίου μία προσέγγιση Birthlight yoga εγκυμοσύνης, με εισηγήτρια την μαία και πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού, κ. Μαρία Αρβανιτίδου.

«Μιας και η αναπνοή είναι καθοριστικής σημασίας για την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής, θα (ξανα)μάθουμε να αναπνέουμε σύμφωνα με τη φιλοσοφία της birthlight yoga, αναπνέοντας πλέον για δύο και ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό το δεσμό μητέρας και μωρού από την κοιλιά ακόμη», είπε, περιγράφοντας ένα σκηνικό που θα μεταφέρει την έγκυο  μακριά για μερικές ώρες, με πρωτότυπες βοτανικές λιχουδιές που θα κάνουν καλό τόσο στην ίδια και όσο και στο μωρό. 

Σώμα και Ανάσα! 

Τελευταία μέρα το Σάββατο 21 Ιουλίου που θα «κλείσει» την εβδομάδα με ένα πρωινό μάθημα slow flow yoga, με εισηγήτρια την κ. Μαρίνα Παυλάκη, expert yoga and meditation teacher, ιδιοκτήτρια και δασκάλα στο Namaste yoga, dance, pilates στην Αλεξανδρούπολη. Μετά το μάθημα, όλοι οι συμμετέχοντες θα βουτήξουν στη θάλασσα και αφού δροσιστούν θα απολαύσουν ένα θρεπτικό gourmet πρωινό γεμάτο βοτανικές γεύσεις που θα δώσουν χαρά και ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.