42η ημερα υπομονης για τους απολυμενους συμβασιουχους

Συνεχίζουν την κατασκήνωση διαρκείας στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής, απέναντι από τον Δήμο Κομοτηνής

Συνεχίζουν να «κατασκηνώνουν» για 42η ημέρα στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής, απέναντι από τον Δήμο Κομοτηνής, οι απολυμένοι συμβασιούχοι παρατασιούχοι της Ροδόπης που έχουν απολυθεί και έμειναν εκτός και από την προκήρυξη 3Κ/2018.
 
Οι απολυμένοι βρίσκονται εκεί από το τέλη Μαΐου, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων συναδέρφων τους σε όλη την Ελλάδα, ζητώντας να δικαιωθούν και να επιστρέψουν στην εργασία τους.
 
Κάθε μέρα, με ήλιο, συννεφιά ή και βροχή, αυτοί βρίσκονται εκεί, συνεχίζοντας τον αγώνα τους ώστε να δικαιωθούν, μιας και θεωρούν πως κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας των Δήμων.
 

Επιπλέον έχουν να αντιμετωπίσουν και τη φθορά του χρόνου και την απογοήτευση κάποιων εξ αυτών, ιδίως αυτές τις δύσκολες ημέρες του καλοκαιριού, ενώ περιμένουν και την απόφαση για την προσφυγή που έχουν κάνει για να επανέλθουν στην εργασία τους.
 
Και παρόλο που μερικές φορές αντιμετωπίζουν τον σκεπτικισμό αρκετών περαστικών, πολλοί είναι αυτοί που τους στηρίζουν και θέλουν να τους βοηθήσουν, ενώ ήδη αρκετοί έχουν υπογράψει στη συλλογή υπογραφών που κάνουν οι συμβασιούχοι, με βάση το ψήφισμα που είχε εκδώσει ο Ενιαίος Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης.
 
Έτσι λοιπόν κάνουν υπομονή, ελπίζοντας πως η προσπάθειά τους θα εισακουστεί, και πως οι κρατούντες θα ανταποκριθούν στο αίτημά τους.
 

Το ψήφισμα έχει ως εξής:
 
«Το Δ.Σ. και τα μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης με το παρόν ψήφισμα εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους απολυμένους συμβασιούχους-παρατασιούχους, εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. και την στήριξη μας στον δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
 
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την υποκριτική της στάση απέναντι στους ανθρώπους αυτούς που για δύο  και πλέον χρόνια εργάσθηκαν στο πιο δύσκολο τομέα των Δήμων, συγκεκριμένα στην Υπηρεσία Καθαριότητας, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες για τη σωματική τους ακεραιότητα και υγεία συνθήκες.
 
Καλούμε την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. να στηρίξει έμπρακτα τους αγωνιζόμενους απολυμένους αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για την επίλυση του ζητήματος, διεκδικώντας παράλληλα την μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στους Δήμους και στα Νομικά τους Πρόσωπα σε αορίστου χρόνου καθώς και την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.