Ραντεβου στη θαλασσα για τα ΚΑΠΗ του Δημου Κομοτηνης

Σε δύο «δόσεις» το πρόγραμμα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο - Εν αναμονή της απάντησης του υπουργείου για τις κατασκηνώσεις

Πώς και πώς περιμένουν τα μέλη του ΚΑΠΗ να ξεκινήσουν, για ακόμη μια χρονιά, τα θαλάσσια μπάνια στις παραλίες του Φαναρίου, που οργανώνονται κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες, φέρνοντας τους πιο κοντά στη θάλασσα και δίνοντας την ευκαιρία να αποδράσουν από την «καυτή» πόλη.
 
Άλλωστε, όπως σημείωσε και η υπεύθυνη του Β΄ ΚΑΠΗ κ. Ντίνα Ευσταθίου, που έχει την αρμοδιότητα για την οργάνωση τους, το θαλασσινό νερό έχει ευεργετικές ιδιότητες, τόσο στις μυοσκελετικές όσο και άλλες παθήσεις, προσφέροντας παράλληλα και ψυχαγωγία και αναψυχή, μαζί με τις παρέες τους.
 
Φέτος τα θαλάσσια μπάνια αναμένεται να ξεκινήσουν για τα μέλη του Α και του Β ΚΑΠΗ Κομοτηνής στις 9 Ιουλίου, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Ιουλίου, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, με λεωφορεία το πρωί τις ώρες 9.00-13.00, ενώ στο διάστημα αυτό θα υπάρχουν δρομολόγια και για μέλη των ομάδων των οικισμών Νέου Σιδηροχωρίου και Αγίων Θεοδώρων.
 
Από τις 23 Ιουλίου ως τις 3 Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσουν τα μπάνια για τις ομάδες των ΚΑΠΗ που βρίσκονται στους υπόλοιπους οικισμούς, όπως του Ροδίτη, του Θρυλορίου, της Αιγείρου και της Γρατινής.
 
Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, το ΚΕΜΕΑ συμμετέχει οικονομικά ώστε να κρατήσει το κόστος χαμηλά, και να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους ηλικιωμένους να συμμετάσχουν και να απολαμβάνουν τα οφέλη του θαλασσινού νερού.
 
Να σημειωθεί πως το ΚΕΜΕΑ επικοινωνεί και με το ΕΚΑΒ, ώστε να συνδράμει, αν χρειαστεί, αλλά και το Κέντρο Υγείας Ιάσμου, ώστε να βρίσκονται σε επιφυλακή, δίνοντας μια επιπλέον αίσθηση ασφάλειας στα μέλη του. 

Περιμένουν το Υπουργείο για τις κατασκηνώσεις 

Βέβαια μετά τα μπάνια, έρχονται οι κατασκηνώσεις για τα μέλη των ΚΑΠΗ, που συνήθως λαμβάνουν χώρα στα τέλη Αυγούστου.
 
Για αυτές αναμένεται η απάντηση του υπουργείου, και φαίνεται ότι και φέτος τα μέλη των ΚΑΠΗ θα πάνε στις κατασκηνώσεις του Σταυρού στη Βόλβη, ή στις κατασκηνώσεις της Περάμου στην Καβάλα.
 
Να υπενθυμίσουμε πως και φέτος αναμένεται να επισκεφτούν και τα Λουτρά των Φερών, καθώς και την λασποθεραπεία στις Κρηνίδες της Καβάλας, με τη στήριξη του ΚΕΜΕΑ, που κρατά χαμηλά την τιμή ώστε να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.