Το παρεμποριο, η αγνωστη προελευση του γαλακτος και η απουσια κτηνιατρων απο τις υπηρεσιες της Περιφερειας

Μικρή η συμμετοχή στην σύσκεψη των κτηνοτρόφων ΑΜΘ στην Κομοτηνή

Μικρή ήταν η συμμετοχή στην σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της ΑΜΘ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής. Χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις συζητήθηκαν κατά κύριο λόγο οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα και κρέας και η πιθανότητα δημιουργίας διεπαγγελματικής φέτας, ενώ τονίστηκε τόσο από τους κτηνοτρόφους όσο και από την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης η αναγκαιότητα ελέγχου από μεικτά κλιμάκια.

Νίκος Δημόπουλος «Το κράτος από πλευράς του πρέπει να προχωρήσει σε ελέγχους από μεικτά κλιμάκια»

«Είμαστε σε απόγνωση», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, κ. Νίκος Δημόπουλος, ο οποίος μάλιστα απέδωσε τη μικρή συμμετοχή στην απεργία που λάμβανε χώρα την ίδια μέρα. «Φέρουμε μεγάλη ευθύνη, γιατί είμαστε ανοργάνωτοι, αλλά και το κράτος από πλευράς του πρέπει να προχωρήσει σε ελέγχους από μεικτά κλιμάκια, ώστε να διασφαλίσει πως τα προϊόντα που πωλούνται ως ελληνικά, είναι όντως ελληνικά. Δεν ζητούμε να σταματήσουν οι εισαγωγές ούτε διασφαλισμένη τιμή για τον παραγωγό, αλλά θεωρούμε αναγκαίους τους ελέγχους σε ισοζύγια, τελωνεία, μεταποίηση και κατανάλωση. Θέλουμε η ελληνική φέτα να διαφημιστεί στο εξωτερικό από τους τουρίστες που έρχονται στην περιοχή μας, καθώς και να υπάρξει πτώση τιμών στα ράφια των καταναλωτών».
Τα μέλη των σωματείων συμμετείχαν χθες στην κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων στην Θεσσαλονίκη, ενώ ο πρόεδρος απαντώντας σε ερώτηση για την απουσία του συνδέσμου από την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, είπε «οι εκλογές της πανελλήνιας ένωσης έγιναν με πολλές πιέσεις μετά από 3 χρόνια, αλλά δυστυχώς ειδοποιηθήκαν μόνο οι ψηφοφόροι αυτών που τις προκήρυξαν».

Νικόλαος Τσαλικίδης «Η οικονομία και η ευμάρεια των πολιτών στηρίζεται κατ’ εξοχήν στον αγροτικό και κτηνιατρικό τομέα»

«Τα θέματα που θίχτηκαν έχουν μεγάλη σημασία για τον τόπο μας. Η οικονομία και η ευμάρεια των πολιτών στηρίζεται κατ’ εξοχήν στον αγροτικό και κτηνιατρικό τομέα εξ ου πρέπει να γίνουν ενέργειες από όλους τους φορείς και το κράτος για να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να διασφαλιστεί η ποιότητα των προιόντων», δήλωσε από πλευράς του ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Νικόλαος Τσαλικίδης. Για τον ίδιο πρόκειται για ένα πολυδιάστατο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη ρίζα του, μιας και εκκρεμούν θέματα όπως το παρεμπόριο, η άγνωστη προέλευση του γάλακτος και η απουσία κτηνιάτρων από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, το ζήτημα, ωστόσο, βρίσκεται στα χέρια του Υπουργείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.