Η μουσα Πολυμνια παρουσα στην παρουσιαση της πρωτης ποιητικης συλλογης της δραμινης ποιητριας Πολυνας Μπανα «Η καταφανης εξωστρεφεια των φωνηεντων»

Με ομιλητές τους Χρήστο Χαρτοματσίδη και Χάρη Μιχαλόπουλο

Με την παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής της Δραμινής δικηγόρου και ποιήτριας κ.Πολύνας Μπανά με τίτλο «Η καταφανής εξωστρέφεια των φωνηέντων» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 23 Μαΐου στην Λέσχη Κομοτηναίων  έκλεισε, εκτός απροόπτου,  ο φετινός κύκλος παρουσιάσεων του «ΠτΘ».
 

Μια συνδιοργάνωση του  «ΠτΘ» με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης και τις εκδόσεις «Σαιξπηρικόν» που αποτέλεσε τον καλύτερο επίλογο σε μία πλούσια χρονιά διοργανώσεων, κοινός στόχος των οποίων ήταν η γνωριμία της τοπικής κοινωνίας με τον πολιτιστικό πλούτο, των γραμμάτων και των τεχνών της Θράκης και της περιφέρειας γενικότερα  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 

Για την ποιητική συλλογή της Πολύνας Μπανά μίλησαν ο συγγραφέας κ. Χρήστος Χαρτοματσίδης, ο καθηγητής του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας και ποιητής κ. Χάρης Μιχαλόπουλος, ενώ η ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Άννα Μαχαιροπούλου, υπό τους πρωτότυπους ήχους του συνθέτη Δημήτρη Δοξάκη που απέδωσε μοναδικά η τσελίστρια κ. Βάσω Ζήσου, απέδωσαν μοναδικά την ποίηση της Πολύνας Μπανά. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η εκδότρια της εφημερίδας μας  κ. Νατάσσα Βαφειάδου. 

Πολύνα Μπανά «Η ποιητική μου συλλογή διακρίνεται από γενναίες δόσεις ρεαλισμού» 

Η ίδια η ποιήτρια ερωτηθείσα σχετικά για  την ενασχόλησή της με την ποίηση εξήγησε πως αυτή αποτελεί «φυσική συνέχεια της νομικής επιστήμης» η οποία έχει στενή σχέση με τον γραπτό και προφορικό λόγο. «Η ποιητική μου συλλογή διακρίνεται από γενναίες δόσεις ρεαλισμού. Δεν έχει ίχνος λυρισμού» σημείωσε χαρακτηριστικά για να επισημάνει πως «υπό αυτή την άποψη είναι παραπληρωματική με την επαγγελματική μου ιδιότητα».
 

Ως προς το περιεχόμενο της ποιητικής της συλλογής η κ. Μπανά εξήγησε πως αυτή «διαπραγματεύεται από άποψη θεματικής διάφορα ζητήματα, ανάλογα με την προσέγγιση του κάθε αναγνώστη», γεγονός που επιδιώκει και η ίδια, να «αφήνει δηλαδή τη συλλογή να ερμηνεύεται από τον ίδιο τον αναγνώστη». Για να επισημάνει ωστόσο πως «θίγει υπαρξιακά και κοινωνικά ζητήματα, με ψυχαναλυτικές προεκτάσεις και ψυχολογικό υπόβαθρο».
 

Αξίζει να σημειωθεί πως στην έναρξη της παρουσίασης χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιάννα Χατζηαντωνίου, ενώ παρόντες, μεταξύ άλλων, στην παρουσίαση ήταν ο πρώην Πρόεδρος και δικηγόρος κ. Γιώργος Κυμπαρίδης, η γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Σοφία Μιχαλιτσούδη,  ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αναστάσιος Πούλιος, ο δικηγόρος Μαρίνος Βαβατσικλής, η κ. Τατιάνα Χαρτοματσίδου, ο καθηγητής του ΤΕΦ κ. Γιάννης Ντεληγιάννης, η φιλόλογος κ. Άρτεμις Αρχοντογεώργη,  οι δικηγόροι κ.κ. Μαρία Τριανταφυλλίδου και Κατερίνα Μελισσιανού και η κ. Κατερίνα Γρηγοροπούλου.

Η ποιήτρια  και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων  Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας Πολύνα Μπανά 

Η Πολύνα Γ. Μπανά γεννήθηκε το 1968 στη Δράμα, όπου και κατοικεί. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. καθώς και του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.. Είναι δικηγόρος και Νομική Σύμβουλος του Δήμου Δράμας. Έχει μελετήσει, επίσης, τη γαλλική γλώσσα και λογοτεχνία (Diplome d'Etudes Francaises-2ieme degre, Οption: Litterature) και είναι, σήμερα, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στον τομέα της Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και ιστολόγια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.