Πριν λιγες μερες απεκτησε το δικαιωμα να ιδρυει και να λειτουργει πιστοποιημενα κεντρα δια βιου εκπαιδευσης το ΔΠΘ

30 νέοι πτυχιούχοι πέρασαν το κατώφλι του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού παρευξείνιων χωρών - Οι νεοορκισθέντες έλαβαν από έναν πάπυρο δωρεάν

Σε κλίμα συγκίνησης και έντονων πανηγυρισμών έλαβε χώρα η χθεσινή ορκωμοσία του Τμήματος  Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού παρευξείνιων χωρών ΔΠΘ με 30 νέους πτυχιούχους να περνούν το κατώφλι της σχολής τους και να γίνονται δεκτοί με πανό και κομφετί από φίλους και συγγενείς!


 Την τελετή φιλοξένησε το Κεντρικό Αμφιθέατρο Πανεπιστημιούπολης, ενώ μαζί με το πτυχίο οι νεοορκισθένες έλαβαν και από έναν πάπυρο, ο οποίος για πρώτη φορά στο τμήμα ήταν δωρεάν. Πέρα από την χαρμόσυνη είδηση της επιτυχίας των νέων, η πρόεδρος, κ. Μαρία Δημάση ανακοίνωσε πως πλέον έχει κατοχυρωθεί άδεια διδασκαλίας , ενώ από το Φθινόπωρο και έπειτα το  Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού παρευξείνιων χωρών ΔΠΘ θα δύνεται να καταρτίσει ξεναγούς και υπαλλήλους τουριστικών επιχειρήσεων.
 
Στην συνέχεια ο καθηγητής, κ. Πασχάλης Βαλσαμίδης και οι διοικητικοί υπάλληλοι του τμήματος  ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία και μετέφεραν τα θερμά τους συγχαρητήρια στις οικογένειες των νέων, ενώ τον όρκο ανέγνωσε ο πρωτεύσας, κ. Ηλίας Ιατρόπουλος έχοντας συγκεντρώσει βαθμό πτυχίου 9,113.
 

 

Μαρία Δημάση «Ήδη από τον Φεβρουάριο το τμήμα απέκτησε άδεια διδασκαλίας, που σημαίνει ότι κατοχύρωσε τα επαγγελματικά δικαιώματα των σπουδαστών του»

«Είναι για εμάς μία μέρα χαρμολύπης. Χαιρόμαστε που σας βλέπουμε έτοιμους να αντιμετωπίσετε την ζωή και να διεκδικήσετε το καλύτερο για εσάς και από την άλλη λυπόμαστε γιατί εμείς μένουμε πίσω και κάθε φορά ένα κομμάτι της καρδιάς μας φεύγει μαζί σας» ανακοίνωσε με συγκίνηση η πρόεδρος του τμήματος πριν παραδώσει στους νέους πτυχιούχους διπλώματά τους.
 
Φέτος για πρώτη φορά στο τμήμα μαζί με το πτυχίο ο κάθε φοιτητής έλαβε δωρεάν τον πάπυρό του, ενώ η κ. Μαρία Δημάση ανακοίνωσε πως ήδη από τον Φεβρουάριο το τμήμα απέκτησε άδεια διδασκαλίας, που σημαίνει ότι κατοχύρωσε τα επαγγελματικά δικαιώματα των σπουδαστών του. Σημείωσε ακόμα πως εδώ και ενάμιση χρόνο η Κοσμητεία έχει εγκρίνει δύο προγράμματα κατάρτισης ξεναγών και υπαλλήλων τουριστικών επιχειρήσεων, που θα τεθούν σε ισχύ μετά το φθινόπωρο, ενώ πριν πέντε μέρες το ΔΠΘ απέκτησε το δικαίωμα να ιδρύει και να λειτουργεί πιστοποιημένα κέντρα δια βίου εκπαίδευσης.
 
«Έγιναν πολλά βήματα που είχαμε προσχεδιάσει, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότερα», σχολίασε η ίδια, ενώ συμβούλευσε τους νέους επιστήμονες να παρακολουθούν την σελίδα και τις δράσεις του Πανεπιστημίου και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους με μεταπτυχιακά και προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης.

 
 

Ηλίας Ιατρόπουλος «Το πτυχίο που μας δίνεται σήμερα αποτελεί μία στέρεα βάση για να συνεχίσουμε»

Ο κ. Ηλίας Ιατρόπουλος μίλησε στον «ΠτΘ» λίγο πριν τη παραλαβή του πτυχίου του. Ήταν αυτός που ανέγνωσε τον όρκο, έχοντας συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία. «Σίγουρα το μέλλον είναι δύσκολο και ειδικά στην Ελλάδα οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές, αλλά το πτυχίο που μας δίνεται σήμερα αποτελεί μία στέρεα βάση για να συνεχίσουμε». Ο ίδιος έκρινε πως η Κομοτηνή και το ΔΠΘ διαμόρφωσαν αυτό που είναι και έχοντας «τα καλύτερα εφόδια» πρόκειται να εργασθεί και να συνεχίσει τις σπουδές του στην Βουλγαρία, εκπονώντας μεταπτυχιακό γύρω από τις διεθνείς σχέσεις.
 

Περισσότερες φωτογραφίες από την ορκωμοσία εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.