Παραμενει αθωρακιστη η παραλιακη ζωνη του Δημου Κομοτηνης

Αγνοήθηκαν οι εισηγήσεις του Δήμου Κομοτηνής και οι προτάσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Από το Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής θα καλύπτεται και αυτό το καλοκαίρι η παραλιακή ζώνη του Δήμου Κομοτηνής, η οποία αναμένεται και φέτος να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό παραθεριστών.
 
Και αυτό γιατί μετά το κλείσιμο του Αστυνομικού Σταθμού στην Νέα Καλλίστη, όλος ο χώρος που κάλυπτε υπάγεται σε αυτήν, με την υπηρεσία όμως να έχει να καλύψει ένα σημαντικό αριθμό άλλων υποχρεώσεων.
 
Ο ΑΣ λειτουργούσε ακόμα και πριν κλείσει με πολύ συγκεκριμένο προσωπικό, όμως αντί να αναβαθμιστεί, λόγω και του ανοίγματος του κάθετου άξονα της Νυμφαίας, καταργήθηκε.
 
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, σημείωσε η Αντιπρόεδρός της κ. Σταυρούλα Τζατζανά, είχε από την αρχή ζητήσει να μην προχωρήσει η κατάργηση, ζητώντας μάλιστα να δημιουργηθεί νέο Αστυνομικό Τμήμα το οποίο θα στελεχωνόταν με ικανό αριθμό αστυνομικών από όλη την Ελλάδα.
 
Μάλιστα τότε ο Δήμαρχος Κομοτηνής είχε εκφράσει την πρόθεση να παραχωρήσει δωρεάν Δημοτικό Κτίριο στην Αίγειρο, για την δημιουργία του, ώστε να λειτουργήσει εκεί, όμως για ακόμη μια φορά δεν εισακούστηκαν, παρόλο που το Υπουργείο είχε τη διαβεβαίωση του Δημάρχου ότι θα διατεθεί το κτίριο.
 
«Υποτίθεται πως ένα από τα ζητούμενα της αναδιάρθρωσης ήταν η εξοικονόμηση κονδυλίων, πώς λοιπόν επιλέχθηκε να αφεθεί στη μοίρα του αντί να στελεχωθεί όπως έπρεπε και να γίνει ΑΤ» διερωτήθηκε η κ. Τζατζανά, τονίζοντας πως πρόκειται για μια περιοχή που ενώ έχει μεγάλο αστυνομικό ενδιαφέρον με τις παραπάνω εξελίξεις έχει εκλείψει ουσιαστικά η αστυνόμευση.
 
Αντίθετα επιλέχθηκε, συμπλήρωσε,  να λειτουργήσει αστυνομικό τμήμα στο Ίασμο μαζί με τμήμα συνοριακής φύλαξης, το οποίο θα μπορούσε τυπικά και ουσιαστικά να μεταφερθεί σε πιο κεντρικό σημείο της Ροδόπης, και να μην επιβαρύνεται, όπως σήμερα στον Ίασμο, με ενοίκιο.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.