Ηρθε για να μεινει το Vergina Beer Run

Η μεγάλη επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης παρακαταθήκη για το μέλλον - Πάνω από 500 αθλητές συμμετείχαν στον αγώνα με πρωταγωνιστή την μπύρα της Κομοτηνής

Με μεγάλη επιτυχία, και τη συμμετοχή πάνω από 500 αθλητών από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε στη Βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής την Κυριακή 15 Απριλίου, με αφετηρία και κατάληξη τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, ο πρώτος αγώνας Beer Run στην Ελλάδα, το Vergina Beer Run.
 

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον αγώνα που διοργάνωσε η ομάδα των BEERunners Komotini σε συνεργασία με την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης και τον Σύλλογο ατόμων με αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ», με τους μεγάλους να πρέπει να σταματήσουν στα μισά της διαδρομής και να καταναλώσουν ένα κουτάκι μπύρας Βεργινα τύπου lager.
 

Ο καιρός και οι συνθήκες βοήθησαν ώστε η διοργάνωση να στεφτεί από απόλυτη επιτυχία, με τους συμμετέχοντες να γιορτάζουν με ένα ( ή και περισσότερα) ποτήρια μπύρας, ή τσάι TUVUVNU για τους μικρότερους αθλητές.
 

Η γιορτή συνεχίστηκε εντός του χώρου της Ζυθοποιίας, ενώ όσοι ήθελαν μπορούσαν να περιηγηθούν στους χώρους όπου παράγεται η μπύρα, που μόλις είχαν απολαύσει.
 
Παρόλο που ο αγώνας δεν ήταν ανταγωνιστικός και δεν υπήρχαν χαμένοι, βραβεύτηκαν οι τρείς πρώτοι άνδρες και οι τρείς πρώτες γυναίκες που τερμάτισαν.
 

Έτσι στις γυναίκες βραβεύτηκαν η Φωτεινή Καρλάτου, η Ξένια Ρωμανίδου και η Μαρία Κουτσούπη, που έλαβαν την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη θέση, ενώ τις αντίστοιχες θέσεις στους άντρες έλαβαν οι Φώτης Μουρατίδης, Ιωάννης Καλούδης και Ιωάννης Τοροσιάν.
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ζυθοποιίας κ. Χρήστος Δημτσούδης ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και βρέθηκαν στο χώρο, τονίζοντας πως ήταν ένας πολύ ενδιαφέρον αγώνας, δίνοντας τα συγχαρητήριά του στους BEERunners.
 

«Θέλουμε να έχουμε παραπάνω άτομα που να αθλούνται. Ο αθλητισμός είναι κάτι πολύ θετικό και θέλουμε να αθλούνται και να πίνουν καμιά μπυρίτσα κάπου κάπου» επεσήμανε ο ίδιος.
 
Άλλωστε ένας από τους στόχους του αγώνα ήταν να αναδείξει την, αποδεδειγμένη βάσει ερευνών, θετική επίδραση της μέτριας κατανάλωσης μπύρας στον οργανισμό μετά το τρέξιμο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τον αγώνα εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.