Αγωνια στους συμβασιουχους καθαριοτητας της Ροδοπης για την επομενη μερα

Με τις συμβάσεις τους να λήγουν την Παρασκευή, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δήμο Κομοτηνής

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δήμο Κομοτηνής πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι καθαριότητας του Δήμου, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν την Παρασκευή 30 Μαρτίου.
 
Όπως είναι γνωστό, την προηγούμενη Παρασκευή ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αιτήσεων για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 3Κ/2018, κατά την οποία πάνω από 100 χιλιάδες πολίτες κατέθεσαν αιτήσεις για 8.166 θέσεις στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων της χώρας.
 
Όμως η προθεσμία που είχε δοθεί για τις συμβάσεις των ήδη εργαζόμενων συμβασιούχων, κάποιοι από τους οποίους δουλεύουν στην καθαριότητα από το 2015, λήγει αυτή την Παρασκευή, κάτι που ισχύει για τους σχεδόν 100 συμβασιούχους που εργάζονται στη Ροδόπη, 57 από τους οποίους στον Δήμο Κομοτηνής.
 
Και παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του Υπουργείου έχει διαβεβαιώσει πως οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων θα ανακοινωθούν μέχρι την Παρασκευή, οι συμβασιούχοι τόσο στην Κομοτηνή όσο και σε όλη τη χώρα προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, μιας και θεωρούν ότι αφενός παρόλη την εργασία τόσων ετών δεν θα βρίσκονται στους πίνακες των προσωρινών επιτυχόντων, παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου την προηγούμενη περίοδο.
 
Για αυτό και ζητούν να παραμείνουν στην εργασία τους τουλάχιστον μέχρι να βγουν οι οριστικοί πίνακες, αλλά και να μετατραπούν αυτόματα οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.
 

«Τα ψέματα τελείωσαν, πρέπει να το πάρει απόφαση ο Υπουργός και να δεχθεί ότι πλέον όλοι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες» σημείωσε χαρακτηριστικά από την πλευρά των συμβασιούχων στους δήμους της Ροδόπης ο κ. Κώστας Κουρμπαλίδης, κάτι που θεωρεί πως είναι εμφανές από τα σχεδόν τρία χρόνια εργασίας τους στους Δήμους. Για αυτό και τονίζουν πως οι συμβάσεις τους πρέπει να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, ώστε να τελειώνει αυτό το πρόβλημα.
 
Ο κ. Κουρμπαλίδης δεν παρέλειψε να στρέψει και τα βέλη του προς την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, η οποία δεν κάλυψε την στάση εργασίας, ούτε προχώρησε σε αίτημα για απεργία, αναρωτώμενος γιατί άλλαξε ξαφνικά η στάση της.
 
Πάντως ο τοπικός Ενιαίος Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης στήριξε την προσπάθεια των συμβασιούχων, με την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Φωτεινή Αντωνιάδου να τονίζει πως με την προκήρυξη αυτή του ΑΣΕΠ, τα άτομα που έκαναν τον αγώνα για μόνιμη εργασία εδώ και χρόνια δεν μονιμοποιούνται. Ελάχιστοι από αυτούς, σε όλη την Ελλάδα, θα έχουν μόνιμη θέση εργασίας, σημείωσε, παρόλο που έχουν την εμπειρία χρόνων και γνωρίζουν τη δουλειά. Για αυτό και θεωρούν ως Σύλλογος ότι θα πρέπει οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου και να κλείσει το θέμα.
 
Την στήριξή του, ενημερώνοντας τους και για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα από πλευράς Υπουργείου, εξέφρασε και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, που συνάντησε τους συμβασιούχους μπροστά από το Δημαρχείο Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.