20 χρονια «Βεργινα»: Την μπυρα στην Ελλαδα την λεμε Βεργινα

Δημήτρης Κρις, Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης «Δίχως την αγάπη και την στήριξη των Θρακιωτών δεν θα γιορτάζαμε την επέτειο των 20 χρόνων»

Την επέτειο των 20 χρόνων λειτουργίας της γιορτάζει φέτος, η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, αλλιώς γνωστή ως η ζυθοποιία που «ευθύνεται» για την Θρακιώτικη μπύρα «Βεργίνα».
 
Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ιδρύθηκε το 1998, ως αποτέλεσμα του οράματος του Δημήτρη Πολιτόπουλου και μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια λειτουργίας της, κατάφερε να καθιερώσει και να καταξιώσει διεθνώς, την «Βεργίνα» ως μία από τις καλύτερες lager.
 
Σήμερα, η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 100 ανθρώπους στις εγκαταστάσεις της που βρίσκονται στην Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, ενώ στο πέρασμα των ετών, έχει συστήσει στην διεθνή αγορά μπύρας, μία εκτενή γκάμα εταιρικών σημάτων και specialty beers, όπως η «Βεργίνα Κόκκινη», η «Βεργίνα Πορφύρα» και η «Βεργίνα Weiss», με τα σχέδια για το μέλλον να βρίσκονται εν εξελίξει.
 
Η «Βεργίνα» λοιπόν φέτος γιορτάζει και στο πλαίσιο αυτό ήδη «τρέχει» στα social media εορταστικός διαγωνισμός,  ο οποίος λήγει, σήμερα, 13 Φεβρουαρίου, με τους τυχερούς θα κερδίζουν από ένα κιβώτιο Vergina Premium Lager και μία πήλινη κανάτα «Βεργίνα». 

«Φιλοσοφία μας επιτάσσει να γιορτάζουμε με όσους μας αγαπούν και μας στηρίζουν» 

Ο διαγωνισμός αυτός δεν είναι το μοναδικό επετειακό δώρο της εταιρείας προς τους καταναλωτές, καθώς όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 24/7» ο Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Κρις, το επόμενο διάστημα, θα υπάρχουν στα ράφια των καταστημάτων πώλησης, ειδικές προσφορές. «Η φιλοσοφία της εταιρείας μας είναι τον εορτασμό αυτόν, να τον μοιραστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,  με κάθε άνθρωπο που αγαπάει την Βεργίνα» τόνισε για να επισημάνει πως «ως άλλο κέρασμα, μέσω των ειδικών προσφορών που θα υπάρξουν θα περάσουμε την γιορτή μας αυτή, στο τραπέζι κάθε ανθρώπου και κάθε οικογένειας που μας αγαπά και μας στηρίζει».
 
Καθότι όπως εξήγησε ο  κ. Κρις «δίχως την αγάπη και τη στήριξη των Θρακιωτών σήμερα δεν θα γιορτάζαμε την επέτειο των 20 χρόνων».
 
«Παρά τον πόλεμο που δεχτήκαμε και δεχόμαστε, εμείς δεν το βάζουμε κάτω και κυνηγάμε το δίκαιο όλων όσων σήμερα συνθέτουν την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Τους ανθρώπους που εργάζονται εντός και εκτός των εγκαταστάσεων για την μπύρα, το τσάι, το κριθάρι μας» συνέχισε ο ίδιος για να επισημάνει πως «αν δεν πολεμήσεις γι’ αυτό που είναι δίκαιο και σωστό δεν καταφέρνεις τίποτα». 

«Στόχος μας να φτιάχνουμε την καλύτερη μπύρα με τις καλύτερες πρώτες ύλες που παράγονται στην Θράκη» 

Ερωτηθείς για την στόχευση της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια ο Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης αυτής, έκανε σαφές  ότι αυτή δεν αλλάζει. «Αυτό που κάνουμε είναι να φτιάχνουμε την καλύτερη δυνατή μπύρα, με τις καλύτερες πρώτες ύλες, που  παράγονται στην Θράκη, και να προσφέρουμε ποιοτικά προϊόντα που συναγωνίζονται τα καλύτερα του πλανήτη, στις καλύτερες τιμές που μπορούμε. Επιμένουμε επίσης και σε ό,τι αφορά την εταιρική  σύνθεση, καθώς η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ήταν και θα είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, μία ελληνική ε επιχείρηση, η έδρα της είναι πάντα εδώ στην Κομοτηνή, γεγονός που κρίνουμε ως ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς όπως είδαμε τις τελευταίες ημέρες, γνωστές ετικέτες μπύρας πέρασαν στα χέρια πολυεθνικών» εξήγησε. 

Τα επόμενα σταθερά βήματα 

«Πριν είκοσι χρόνια έως και σήμερα θελήσαμε να λέμε ότι την μπύρα στην Ελλάδα, την λέμε Βεργίνα και πάνω σε αυτή την λογική προχωράμε» τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας ειδική μνεία και στο 1ο Vergina Beer Run της Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, στις 15 Απριλίου, σε διοργάνωση των των BEERunners Κομοτηνής σε συνεργασία με την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., αλλά και στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.
 
Πριν από λίγο διάστημα άλλωστε έγινε η δοκιμαστική παρουσίαση των σνακ βύνης που έχει ετοιμάσει η Ζυθοποιϊα και τα οποία όπως εξήγησε ο κ. Κρις «μαζί με άλλα πολλά που έχουμε κατά νου, με σταθερά βήματα και απαρέγκλιτα από τους βασικούς στόχους, όπως ορίζει δυστυχώς η εποχή και οι συνθήκες», θα τα δούμε ενδεχομένως να υλοποιούνται. «Μπορείς να οραματίζεσαι και να δημιουργείς, όταν και η κοινωνία και η δημιουργία αντίστοιχα μπορεί να βαδίσει σε σταθερά βήματα» κατέληξε.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.