Διπλη διακριση για τη Ροδοπη στα βραβεια “Made in Greece” της Ελληνικης Ακαδημιας Μαρκετινγκ

Βραβείο καινοτομίας για τον προμονωμένο σωλήνα “Aqua Plus Prins” στην “Interplast” και τιμητική διάκριση αγροτικής αριστείας για το πρόγραμμα CFS στα «Θρακικά Εκκοκκιστήρια Α.Ε.» και την “Bayer Hellas”

Διπλής διάκρισης έτυχε η περιοχή μας στα φετινά βραβεία “Made in Greece” που διοργάνωσε για τρίτη φορά φέτος η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.), καθώς η εταιρεία “Interplast” απέσπασε το βραβείο καινοτομίας για το σύστημα προμονωμένου σωλήνα  “Aqua plus Prins ”, ενώ τα «Θρακικά Εκκοκκιστήρια Α.Ε.» απέσπασαν τον έπαινο αγροτικής αριστείας για το πρόγραμμα “CSF” που υλοποιούν εδώ και τρία χρόνια σε συνεργασία με την “Bayer Hellas”.
 
Τα βραβεία “Made in Greece” θεσπίστηκαν το 2013 από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.) και μέχρι σήμερα, στις τρεις συνολικά διοργανώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν διακριθεί 100 κορυφαίες Ελληνικές επιχειρήσεις για τις οποίες η ποιότητα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η δύναμη των σημάτων της πρωτοστατούν στην ανάπτυξη και στην ευημερία τους. Συγκεκριμένα το 2015 αναδείχθηκαν 12 νικητές από 88 υποψηφιότητες που προέκυψαν συνολικά από 60 επιχειρήσεις, οργανισμούς και συνεταιρισμούς, ενώ στην πρώτη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε το 2013, αναδείχθηκαν 7 νικητές από 122 υποψηφιότητες που προέκυψαν συνολικά από 85 επιχειρήσεις, οργανισμούς και συνεταιρισμούς.
 
Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου βραβεύτηκαν βιοτεχνικές επιχειρήσεις – μέλη του Β.Ε.Α, που διαπρέπουν στην Ελλάδα, όπως επίσης και για πρώτη φορά βιοτεχνικές επιχειρήσεις, σε ξεχωριστή κατηγορία βραβείων «Βιοτεχνικής Αριστείας».
 
Ανάμεσα στις εταιρείες αυτές, βραβεύτηκαν και δύο «Θρακιώτικες» Εταιρείες, η εταιρεία παραγωγής Ολοκληρωμένων Συστημάτων Ύδρευσης, Θέρμανσης, Κλιματισμού και Αποχέτευσης “ Interplast ”, καθώς και τα «Θρακικά Εκκοκκιστήρια Α.Ε.». 

Αναστάσιος Ριζόπουλος «Ιδιαίτερα τιμητική η διάκριση αυτή που μας δίνει δύναμη για ακόμα περισσότερα πράγματα» 

Μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις της φετινής διοργάνωσης, έλαβε η “Interplast” που εδρεύει στην Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής, αυτό του καινοτόμου προϊόντος για τον προμονωμένο σωλήνα “Aqua Plus Prins” που έχει κυκλοφορήσει εδώ και δύο χρόνια. Το ίδιο προϊόν, δύο χρόνια πριν, στην δεύτερη δηλαδή διοργάνωση των βραβείων, αλλά και την πρώτη τότε συμμετοχή της εταιρείας στην διοργάνωση, είχε βραβευτεί με έπαινο από την Ελληνική Ακαδηµία Marketing ως το καλύτερο επώνυµο ελληνικό προϊόν.
 

Η διάκριση αυτή λοιπόν δεν αποτελεί έκπληξη για την εταιρεία “Interplast” καθώς όπως τόνισε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο Διευθύνων Σύμβουλος της κ. Αναστάσιος Ριζόπουλος «είμαστε μία εταιρεία που ασχολείται έντονα με το ζήτημα της καινοτομίας». Μέχρι στιγμής όπως εξήγησε η εταιρεία αριθμεί τις 14 συνολικά πατέντες καινοτόμων προϊόντων κατατεθειμένες στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, όπως έγινε αντίστοιχα και για το “Aqua Plus Prins” το οποίο επίσης έχουν πατεντάρει και στο Διεθνές Γραφείο Ευρεσιτεχνιών στην Γενεύη, γεγονός που αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον της εταιρείας για την καινοτομία και την ανάπτυξη. 

«Αποκάλυψη» νέων καινοτομιών στην έκθεση “Climatherm Energy 2018” 

Ο κ. Ριζόπουλος έκανε λόγο για μία πολύ τιμητική διάκριση, η οποία, όπως τόνισε, «μας δίνει δύναμη για ακόμα περισσότερα πράγματα», μία γεύση εκ των οποίων, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε στη Διεθνή έκθεση “Climatherm Energy 2018”, τον προσεχή Φεβρουάριο, όπου ακολουθώντας τη δική τους «παράδοση» η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο καινοτόμο προϊόν της. 

Το προϊόν 

Ο σωλήνας και τα εξαρτήµατα Aqua plus Prins φέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα έως τώρα υπάρχοντα αντίστοιχα συστήματα, καθώς είναι µονωµένα εξωτερικά µε οµοιόµορφη µόνωση από σταθερή πολυουρεθάνη. Διαθέτει εξαιρετικές θερµο-µονωτικές ιδιότητες, αυτοσβενόµενο υλικό, που προλαμβάνει την εξάπλωση της φωτιάς, καθολική πλήρωση όλων των επιφανειών µε αποτέλεσµα να µη µένουν κενά και να αποφεύγονται υγροποιήσεις και φαινόµενα εγκλωβισµού αέρα, ενώ διακρίνεται από μεγάλη διάρκεια ζωής, αδιάβροχο υλικό κατασκευής καθώς και τη μη προσβολή του από έντομα και τρωκτικά, ενώ λόγω του χαµηλότερου συντελεστή αγωγιµότητας λ επιτυγχάνεται εξοικονόµηση ενέργειας 50% σε σχέση µε τα συµβατικά συστήµατα µόνωσης και δεν απαιτεί καµία συντήρηση. 

Εμμανουέλλα Κουρούδη «Η διάκριση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει ότι κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση» 

Τιμητική διάκριση αγροτικής αριστείας έλαβαν όμως και η εταιρεία “Bayer Hellas” και τα «Θρακικά Εκκοκκιστήρια Α.Ε.» για το πρόγραμμα «Πιστοποίηση FiberMax με Βιώσιμες Γεωργικές Πρακτικές» (Certified Sustainable FiberMax) το οποίο θέλει να αναδείξει το βαμβάκι που παράγεται από τις ποικιλίες FiberMax, μέσα από κοινωνικά δίκαιο, οικονομικά βιώσιμο και περιβαλλοντικά προσαρμοσμένο τρόπο παραγωγής. 

Το διακριθέν πρόγραμμα 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πιστοποίησης ουσιαστικά της παραγωγής, όπου οι παραγόμενες μπάλες βαμβακιού συνοδεύονται από μοναδικό κωδικό αναφοράς για την ασφαλή τήρηση της ιχνηλασιμότητας.
 
Κοινός στόχος των συνεργαζόμενων πλευρών στο πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων είναι και τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια, είναι η ικανοποίηση των απαιτήσεων της αγοράς σε ό,τι αφορά το Ελληνικό Βαμβάκι, αλλά και η δημιουργία προστιθέμενης αξίας σε όλη την παραγωγική αλυσίδα βαμβακιού, από την παραγωγή και επεξεργασία μέχρι τη διάθεση και προώθηση επώνυμων και ποιοτικών προϊόντων στις πλέον απαιτητικές αγορές της Ευρώπης και της Άπω Ανατολής.
 
Το πρόγραμμα «Πιστοποίηση Fiber Max με Βιώσιμες Γεωργικές Πρακτικές» αποτελεί την εξέλιξη του προγράμματος «Πιστοποίηση Fiber Max» που ο Τομέας Επιστήμης Γεωργίας της Bayer εφαρμόζει σε σημαντικές χώρες παραγωγής βαμβακιού όπως οι Η.Π.Α, η Βραζιλία, η Ελλάδα και η Τουρκία. Χάρη στο αρχικό πρόγραμμα πιστοποίησης, οι ποικιλίες βαμβακιού Fiber Max αναγνωρίστηκαν παγκοσμίως για την ανώτερη ποιότητα ίνας που παράγουν και κατάφεραν να δημιουργήσουν ξεχωριστή κατηγορία εμπορίας βαμβακιού.
 
Το νέο πρόγραμμα «Πιστοποίηση Fiber Max με Βιώσιμες Γεωργικές Πρακτικές» προχωρά ένα βήμα ακόμη και φιλοδοξεί να αυξήσει περαιτέρω την προστιθέμενη αξία του τελικού προϊόντος.
 
Όπως εξήγησε μιλώντας στον «ΠτΘ» η οικονομική διευθύντρια των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων κ. Εμμανουέλα Κουρούδη, η συνεργασία της εταιρείας με την “Bayer Hellas”  μετρά αισίως τρία χρόνια, καθώς από την πρώτη στιγμή έγιναν αντιληπτά τα πολύ σημαντικά ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, τόσο σε όρους ποιότητας, όσο και σε όρους βιώσιμων γεωργικών πρακτικών, που αποτελούν και τη νέα παγκόσμια τάξη.
 
Όπως εξήγησε στην ουσία είναι ένα πρόγραμμα πιστοποίησης της παραγωγής όπου «ο παραγωγός σπέρνει την ποικιλία fiber max της bayer, υπογράφει ένα πρωτόκολλο για τον τρόπο διαχείρισης της καλλιέργειας, και υπάρχουν στη διάθεσή του τόσο σύμβουλοι για την όλη διαχείριση της παραγωγής, όπως επίσης και ο τελικός ποιοτικός έλεγχος. Ο παραγωγός μας φέρνει το βαμβάκι, το οποίο πριμοδοτείται εξ αρχής, το οποίο αποθηκεύουμε και κοκκίζουμε ξεχωριστά, με αποτέλεσμα την παραγωγή, ενός πιστοποιημένου προϊόντος, με τη δική του ονομασία, αλλά και συσκευασία, με καλύτερα  ποιοτικά χαρακτηριστικά και πιστοποίηση για βιώσιμες γεωργικές πρακτικές».
 
«Τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια πίστεψαν στο πρόγραμμα αυτό από την πρώτη στιγμή, αντιλαμβανόμενοι στα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει, ενώ η διάκριση αυτή έρχεται στην ουσία να επιβεβαιώσει ότι κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση και πως πρέπει να συνεχίσουμε και να το προωθήσουμε ακόμα περισσότερο».
 
Ερωτηθείσα σχετικά η κ.Κουρούδη τόνισε ότι η ανωτερότητα αυτή του τελικού προϊόντος γίνεται αντιληπτή και από τους ίδιους τους παραγωγούς της Θράκης, οι οποίοι στρέφονται όλο και περισσότερο σε αυτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.