Θεσμος γινεται η Συναντηση Xoρωδιων Ροδοπης (+Gallery)

Έξι σύλλογοι, μια μαγευτική χορωδιακή βραδιά στην Ξυλαγανή κατά τη 2η Συνάντηση

Τη 2η συνάντηση χορωδιών Ροδόπης φιλοξένησε την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου η Ξυλαγανή, συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι στον Ίασμο, με το κλειστό γυμναστήριο του Λυκείου Ξυλαγανής να υποδέχεται έξι συλλόγους για μια εκδήλωση που όλοι ελπίζουν πως θα γίνει θεσμός στην περιοχή μας.
 
Στην συνάντηση, την οποία διοργάνωσε ο «Σύλλογος Πατεράδων», έλαβαν μέρος οι χορωδίες του Δημοτικού Σχολείου Ξυλαγανής, των Φιλοτεχνών Κομοτηνής, του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, του Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και του Συλλόγου Πατεράδων.
 
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πατεράδων κ. Βαγγέλης Μουζαλιώτης, αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ξυλαγανή βλέπει μια τέτοια εκδήλωση, με τις χορωδίες να τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια.
 
Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της χορωδία του συλλόγου, την οποία έχουν αγκαλιάσει τα μέλη του και όχι μόνο, ενώ ελπίζουν ότι η συνάντηση χορωδιών θα γίνει παράδοση και θα διοργανώνεται από διαφορετική χορωδία στην Ροδόπη κάθε χρόνο.
 
Να σημειωθεί πως από την εκδήλωση οι συμμετέχοντες και όσοι την παρακολούθησαν δεν έμειναν παραπονεμένοι, ούτε από την ποιότητα των ακουσμάτων ούτε από την φιλοξενία της Ξυλαγανής, μιας και οι χρυσοχέρες γυναίκες της Ξυλαγανής και δυο της Μαρώνειας δημιούργησαν ένα τεράστιο μπουφέ με αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, με τις οποίες φίλεψαν όλους όσους βρέθηκαν στο Λύκειο της Ξυλαγανής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.