Η πρώτη ορκωμοσία της χρονιάς για το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ

05.10.2017 11:58

Νατάσσα Βαφειάδου

Ανάμεσα στους αποφοιτήσαντες έντεκα «Παρατηρητές»

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Με τα πτυχία τους ανά χείρας εξήλθαν του κεντρικού αμφιθεάτρου της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής 70 νέοι απόφοιτοι πλέον του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
 


Η τελετή ορκωμοσίας τους, η πρώτη για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά για το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης, από συγγενείς αλλά και φίλους των αποφοίτων που έδωσαν το «παρών» για να τους χειροκροτήσουν και να τους εμψυχώσουν στο πρώτο αυτό βήμα για την μετέπειτα ζωή και σταδιοδρομία τους. 

Σταύρος Τουλουπίδης «Το ΤΕΦ ένα από τα πιο δραστήρια τμήματα της χώρας» 

Το σύνολο των παρευρισκομένων καλωσόρισε ο πρυτανεύων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Σταύρος Τουλουπίδης, ο οποίος συνεχάρη τους πτυχιούχους για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους αλλά και τους γονείς τους, οι κόποι των οποίων, όπως τόνισε, «επιβραβεύονται σήμερα». «Για εμάς δύο είναι οι σημαντικές στιγμές της πορείας σας. Η πρώτη όταν εισέρχεστε σαν πρωτοετής φοιτητές, δίνοντας μας την δύναμη και την αισιοδοξία που φέρνετε μαζί σας και η δεύτερη, η σημερινή, όπου επιβραβεύονται οι κόποι και οι προσπάθειες που καταβάλλατε στο πανεπιστήμιο μας» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά, για να επισημάνει πως «εμείς θα είμαστε κοντά σας σε ό,τι αποφασίσετε για το μέλλον σας» τονίζοντας τέλος πως το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ είναι ένα από τα πιο δραστήρια τμήματα της χώρα και «σας προσέφερε όχι μόνο παιδαγωγική επάρκεια αλλά και πλήθος ερεθισμάτων που θα σας φανούν χρήσιμα και στο μέλλον». 
 


Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Προέδρου του Τμήματος κ. Ζωής Γαβριηλίδου η οποία έκανε γνωστό πως η τελετή αυτή αποτελεί και την τελευταία στην οποία η ίδια παρευρίσκετο με την ιδιότητα της Προέδρου, μιας και η ολοκλήρωση των σπουδών των αποφοιτησάντων συνέπεσε με την ολοκλήρωση της δικής της, τετραετούς θητείας ωε προέδρου.
 


Τον όρκο ανέγνωσε η πρωτεύσασα φοιτήτρια  Φωτεινή Πιλελέ  με βαθμό πτυχίου, 9,610, η οποία και παρέλαβε το πτυχίο της δια χειρών των κ.κ. Τουλουπίδη και Γαβριηλίδου. Ακολούθως οι υπόλοιποι πτυχιούχοι που παρέλαβαν τα πτυχία τους εν μέσω χειροκροτημάτων και επιφωνημάτων, δια χειρών των προαναφερθέντων καθώς και άλλων καθηγητών του Τμήματος, όπως οι κ.κ. Τσομής και Τζιάτζη. 

Οι πτυχιούχοι «Παρατηρητές» 

 Η χθεσινή τελετή ορκωμοσίας όμως ήταν ιδιαίτερης σημασίας για τη διευρυμένη «οικογένεια» του «ΠτΘ» καθώς τα πτυχία τους παρέλαβαν έντεκα μέλη του, πτυχιούχοι πλέον φοιτητές του Τμήματος, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των σπουδών τους επέλεξαν τον «ΠτΘ» για την πρακτική τους άσκηση.
 


Συγκεκριμένα τα πτυχία τους έλαβαν και μας γέμισαν με χαρά και υπερηφάνεια οι Ελευθερία Νάτσα, Ελένη Λαυράνου, Δήμητρα Τανανάκη, Στεφανία Παπαδοπούλου, Ελένη Τσιρώζη, Αλέξανδρος Χατζηπλής,  Μαρία Μιχαηλίδου, Ελένη Αρβανιτοπούλου, ο Μαργαρίτης Γαλεντζόγλου, η Χρύσα Αναστασίου  και  η Ευφρανθία Τερζίδου.

Στο σύνολο των αποφοιτησάντων αλλά και στα «δικά μας» παιδιά ιδιαίτερα, καλή σταδιοδρομία! 

Περισσότερες φωτογραφίες από την ορκωμοσία εδώ

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine