Ανεβασε τον πηχη το 2ο Colloquium μεταπτυχιακων φοιτητων και Υπ. Διδακτορων του Τ.Ε.Φ.

Με τη συμμετοχή σημαντικών καθηγητών Φιλολογίας και την ανάπτυξη θεμάτων από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές

Με τρείς κεντρικούς ομιλητές ανάμεσα στους μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους Διδάκτορες του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας πραγματοποιείται χθες Παρασκευή και σήμερα Σάββατο 3 Ιουνίου το 2ο Colloquium μεταπτυχιακών φοιτητών και Υπ. Διδακτόρων του Τ.Ε.Φ.
 
Στόχος του Colloquium, μια καινοτομία του Τμήματος που ξεκίνησε πέρυσι, είναι οι φοιτητές, μέσα σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον ακαδημαϊκό χώρο και να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους ενώπιον των συναδέρφων τους.
 

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Τμήματος κ. Ζωή Γαβριηλίδου, φέτος επέκτειναν την καινοτομία αυτή προσθέτοντας κεντρικούς ομιλητές, σημαντικούς καθηγητές άλλων πανεπιστημίων, στο πρόγραμμα εργασιών του συνεδρίου, τον κ. Γιώργο Ξυδόπουλο, τον κ. Ευάγγελο Αλεξίου και τον κ. Λάμπρο Βαρελά, με τους οποίους η ελπίδα ήταν πως οι φοιτητές θα αναδείξουν ένα γόνιμο επιστημονικό διάλογο μαζί τους.
 
«Θα συνεχίσουμε έτσι κάθε χρόνο καινοτόμοι και δημιουργικοί γιατί αυτή ακριβώς είναι και η αντίληψη που προσωπικά έχω για ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, δηλαδή να δίνεις συνεχείς ευκαιρίες στους φοιτητές να συμμετέχουν στον ακαδημαϊκό διάλογο να τους μάθουμε τους κανόνες του ακαδημαϊκού διαλόγου, τα μυστικά και τις τεχνικές του» σημείωσε η κ. Γαβριηλίδου, η οποία ευχήθηκε  καλή επιτυχία σε όλους τους ομιλητές, ευχαριστώντας όλους τους συναδέλφους που στηρίζουν το πρόγραμμα των μεταπτυχιακών σπουδών με τις επιβλέψεις εργασιών των φοιτητών και για όλη την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο τμήμα.
 

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές μίλησαν για μια ευρεία γκάμα θεμάτων, με τον κ. Ξυδόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή Γλωσσολογίας  του Πανεπιστημίου Πατρών να αναφέρεται στα ερευνητικά ζητήματα που υπάρχουν στη λεξικολογική ανάλυση των περιθωριακών λεξιλογίων της Νεοελληνικής, τον κ. Βαρελά, Αναπληρωτή Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να αναφέρεται στη Πρωτογενή και αρχειακή έρευνα στη νεοελληνική φιλολογία, και τον κ. Αλεξίου, Αναπληρωτή Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να παρουσιάζει το θέμα «Ποίηση, ρητορική και οι “αγελαίοι σοφιστές”: ο νεωτεριστικός Ισοκράτης». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.