Ο κυριος Μερκελ

Μπουκώσαμε από ηγέτες που προτιμούν την επικοινωνία από την πολιτική. Ολο στιλ, άνεση και οικογενειακές πόζες. Φαίνεται βαρετή η Μέρκελ; Ναι, αλλά αυτή προτιμά την πολιτική από το lifestyle

Ομολογώ ότι κουράστηκα από τις φωτογραφίες των shiny happy people που συνοδεύουν τους ηγέτες του κόσμου τούτου. Shiny happy φωτογραφίες των ηγετών και των συζύγων τους. Μπούκωσα. Δε θέλω να ξαναδώ μοντελάκια, ταγιέρ, βραδινά φορέματα, μίνι, τσάντες, κοστούμια, παπούτσια, αθλητικά, βόλτες, κάλτσες επισκέψεις σε μουσεία, δεξιώσεις, χαμόγελα.
 
Δε λέω, γοητευτικό το lifestyle. Σαγηνευτικές οι εικόνες από χαμογελαστές κυρίες και κυρίους. Αλλά αυτό που βλέπουμε, παραείναι. Μπορεί να μην ακούσαμε ούτε λέξη για το τι συνέβη στη διάρκεια της πρόσφατης Συνόδου του NATO, να μην έχουμε ιδέα τι διαφωνίες προέκυψαν στη διάρκεια της G7 που την ακολούθησε, αλλά είδαμε εκατοντάδες φορές τις φωτογραφίες από «το παράλληλο πρόγραμμα των συζύγων».
 
Εδώ και πολύν καιρό, βομβαρδιζόμαστε από φωτογραφίες με φωτογενείς ή φανταχτερούς ηγέτες σε ανθρώπινες στιγμές μετά εξίσου φωτογενών ή φανταχτερών συζύγων, λες και εξαρτόμαστε από τη φωτογένειά τους. Μαθαίνουμε κάθε πιθανή και απίθανη λεπτομέρεια σχετικά με την glamorous ή δύσκολη ζωή τους, τα πάθη τους, τις πίκρες και τις χαρές τους. Ταυτόχρονα, έχουμε την ευκαιρία, χάρη στα social media, να κριτικάρουμε το στιλ και τα ήθη τους, να διαφωνούμε ως προς το ποιος και ποια μας αρέσει, να εκτονωνόμαστε στα Louis Vuitton και στα Valentino τους.
 
Μέσα σε όλο αυτό το overdose οικογενειακής ευτυχίας κι αλληλεγγύης, έχω εκτιμήσει το γεγονός ότι δεν γνωρίζω καν το όνομα του συζύγου της Ανγκελα Μέρκελ. Ο άνθρωπος κάπου υπάρχει προφανώς, για τη σύζυγό του και καγκελάριο. Για εμάς τους υπόλοιπους, είναι ένας άγνωστος –και καλώς. Με τη διακριτική στάση του, μας δίνει τη δυνατότητα να κρίνουμε την καγκελάριο για την πολιτική της και τις αποφάσεις της και μόνο. Η ίδια η καγκελάριος, δε, με την άκρως προβλέψιμη στολή εργασίας της -πάντοτε παρόμοιο σακάκι, παντελόνι, κούρεμα- δεν αφήνει περιθώρια στο lifestyle να επισκιάσει την εικόνα και τη φυσιογνωμία της ως πολιτικού.
 
Φαίνεται βαρετή η Aνγκελα Μέρκελ; Πιθανόν. Η υπερβολική έκθεση, όμως, των υπολοίπων ηγετών με κάνει να θέλω περισσότερη απ’ τη «βαρεμάρα» που προκαλεί η Ανγκελα Μέρκελ και λιγότερο απ’ την οικογενειακή shiny happiness κάποιων άλλων.
 
Πηγή: www.protagon.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.