Σεισμογραφος made in Komotini

Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής διακρίθηκαν σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Σε βράβευση στην Αθήνα θα βρεθούν την Παρασκευή 5 Μαΐου μέλη της ομάδας του  1ο ΕΠΑ.Λ. Κομοτηνής – 1ο Ε.Κ. Κομοτηνής, η συμμετοχή των οποίων στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο» αναδείχθηκε ανάμεσα στις δέκα καλύτερες εργασίες σε όλη την Ελλάδα.
 
Ο εκπαιδευτικός διαγωνισμός «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο», που απευθύνονταν σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Schools Study Earthquakes» και του ευρωπαϊκού έργου «Ark of Inquiry» από την Ελληνογερμανική Αγωγή και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
 
Στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό συνολικά έλαβαν μέρος 25 σχολικές ομάδες με τη συμμετοχή 147 μαθητών/μαθητριών και 39 εκπαιδευτικών από γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας.
 

Οι ομάδες σε συνεργασία με τους καθηγητές τους κατασκεύασαν έναν αυτοσχέδιο σεισμογράφο και να καταγράψουν την όλη διαδικασία σε μία παρουσίαση συνοδευόμενη από φωτογραφικό ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό. Οι σχολικές ομάδες υπέβαλαν τις εργασίες τους προς αξιολόγηση από ομάδα επιστημόνων και εκπαιδευτικών μέχρι την 15η Απριλίου 2017.
 
Η αξιολόγηση των εργασιών έγινε από επιστημονική επιτροπή με κριτήρια όπως Ποιότητα, Επιστημονική Ορθότητα, Παροχή πολλαπλών μέσων αναπαράστασης, Ανάπτυξη δεξιοτήτων, Άτομα ευαίσθητα κοινωνικά ομάδων και Αντίληψη πολιτικής προστασίας, και έπειτα από τη διαδικασία της κρίσης, επιλέχθηκαν οι δέκα καλύτερες εργασίες, ανάμεσα στις οποίες και αυτή του 1ου ΕΠΑΛ, και οι σχολικές ομάδες θα βραβευθούν σε εκδήλωση που θα γίνει στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στις 5 Μαΐου 2017. 

Οι μαθητές της ομάδας του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής 

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην ομάδα είναι οι παρακάτω:
 
1.ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΠΑΡΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
2.ΑΜΕΤ ΤΕΟΜΑΝ του ΜΟΥΜΙΝ
3.ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΑΝΕΣΤΗ
4.ΑΠΤΟΥΡΑΧΜΑΝ ΒΕΪΣΕΛ του ΑΜΕΤ
5.ΑΧΜΕΤ ΕΡΚΑΛ του ΤΟΥΝΑΪ
6.ΜΟΛΛΑ ΙΜΠΡΑΜ ΤΑΡΗΚ τουΙΜΠΡΑΜ
7.ΣΑΪΤ ΧΑΛΗΛ ΟΖΝΟΥΡ του ΣΑΜΠΡΗ
8.ΜΑΓΔΑΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΡΟΜΠΕΡΤ
9.ΦΡΑΓΚΑΤΖΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 
Οι συντονιστές καθηγητές τους είναι:

1.ΜΙΣΙΡΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
2.ΚΑΣΑΠΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
3.ΑΞΙΩΤΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.