Μελη και φιλοι του Ορειβατικου Συλλογου Κομοτηνης υποδεχτηκαν την Ανοιξη

Πεζοπορώντας στην περιοχή του Ιάσμου και κάνοντας yoga με θέα τα Θρακικά Μετέωρα

«Την άνοιξη αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις»  είχε πει ο Οδυσσέας Ελύτης … και τα 47 μέλη και φίλοι του Ορειβατικού Συλλόγου της πόλης μας, την Κυριακή 19 Μαρτίου, παραβλέποντας τον συννεφιασμένο καιρό την ψιλή βροχή και την «μουντή» ατμόσφαιρα «απέδρασαν» στη φύση για μία ήπια πεζοπορική διαδρομή.
 
Αφετηρία αυτή τη φορά ήταν ο Ίασμος και προορισμός το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής καθοδόν για το Διεθνές Ορειβατικό Μονοπάτι Ε6, που ξεκινάει από την Σκανδιναβία και καταλήγει στη Σαμοθράκη.


 
Οι φίλοι του βουνού περιηγήθηκαν σε δάσος σφενδάμης, βελανιδιάς και γαύρου σε περίοδο που αρχίζει να φοράει «τα καλά του». Διέσχισαν το παλιό Υδραγωγείο που τροφοδοτούσε με νερό όλη την περιοχή του Ιάσμου και πραγματοποίησαν μάθημα Yoga, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας φυσικής αγωγής κ. Λίνας Τσουτσουγιάννη, υπό την θέα των θρακικών Μετεώρων Ιάσμου. 
 

Στη διαδρομή συνολικής διάρκειας 2,5 ωρών και 9 περίπου χιλιομέτρων οι φίλοι του βουνού και του τοπικού συλλόγου μας, καθώς και από γειτονικούς Νομούς και πόλεις (Αλεξανδρούπολη και Καβάλα) χάρηκαν την πρώτη μέρα της άνοιξης υπό το φως ενός περίλαμπρου ήλιου που τους χαμογέλασε στο τέλος της διαδρομής και ανανέωσαν το ραντεβού τους για επόμενες ορειβατικές διαδρομές αρχής γενομένης από το επόμενο Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου με την προγραμματισμένη ανάβαση στη Κορυφή Snejanka 1926μ. στην καρδιά της οροσειράς της Ροδόπης στο γειτονικό Pamporovo.  (Υπεύθυνοι Διαδρομής: Γιάννης Δαλθανάσης – Πετροσιάν Γιώργος).
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.