Εκλεισαν για μια ωρα το δρομο στη Νεα Καλλιστη οι Αγροτες

Τις επόμενες ημέρες νέα συνέλευση για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων

Στη Νέα Καλλίστη συνεχίστηκαν την Παρασκευή οι κινητοποιήσεις των αγροτών, με το κλείσιμο του δρόμου Κομοτηνής Ξάνθης για μία ώρα, από τις 11:00 μέχρι τις 12:00.
 
Στόχος τους είναι να ενώσουν τη φωνή τους με τα υπόλοιπα μπλόκα σε όλη τη χώρα, κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και της EE «που τους ξεκληρίζει» όπως σημείωσαν. Μάλιστα ελπίζουν και σε περαιτέρω ενίσχυση των μπλόκων, καλώντας όλους τους αγρότες να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.
 
Τα τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα στην άκρη του δρόμου, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες μέρες.
 
Η όποια απόφαση θα παρθεί με συνέλευση που θα κάνουν οι συγκεντρωμένοι είτε την Κυριακή είτε τη Δευτέρα, ενώ θα λάβουν υπόψη και τις αποφάσεις της συνέλευσης που θα πραγματοποιήσει η επιτροπή Μπλόκων στη Λάρισα.
 
Την ώρα της κατάληψης επισκέφτηκαν το μπλόκο για να δηλώσουν την συμπαράσταση τους, το Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ροδόπης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ), που απηύθυναν στους συγκεντρωμένους αγωνιστικό χαιρετισμό αλληλεγγύης στον αγώνα τους και τα δίκαια αιτήματα του.
 
Να σημειωθεί πως μπλόκο υπάρχει και στον οικισμό του Πάσσου, όπου η Επιτροπή Αγώνα Καπνοπαραγωγών συγκρότησε μπλόκο στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει την Φιλύρα, έδρα του Δήμου Αρριανών Ροδόπης, με τον επαρχιακό δρόμο Κομοτηνής Σαπών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.