«Αδεσποτοι» ανθρωποι και αδεσποτα

Και μια που στην πόλη είμαστε υποχρεωμένοι να αποκτήσουμε άποψη για την ποιότητα ζωής, και τη δική μας αλλά και των ζώων που συμβιούν μαζί μας, κι ομολογουμένως, και οι δυο μας -άνθρωποι και ζώα- δεν περνάμε καλά, στο πλαίσιο αυτό αλλά και της πεποίθησης ότι όλα με κοινή λογική και με πραγματική αγάπη και για τους δυο- ανθρώπους και ζώα- όλα λύνονται, έχουμε από καιρό ανοίξει τις συζητήσεις και την έρευνα για το τι συμβαίνει αλλού, στον πολιτισμένο κόσμο.
 
Τελευταία, μας προέκυψε απροόπτως ενημέρωση εκ Γερμανίας προερχόμενοι διά του συνεργάτη μας και εκδότη του πολύ πολύ σημαντικού, για τα ελληνικά γράμματα, περιοδικού «Οροπέδιο» του Δημήτρη Κανελλόπουλου, ο οποίος πραγματοποίησε πρόσφατα ταξίδι στη Γερμανία, και την προσοχή του υπέκλεψε και το κατωτέρω ενσταντανέ.
 
Στην Κολωνία λοιπόν απ’ όπου και η φωτογραφία, οι άστεγοι διαμένουν στο δρόμο με τα σκυλιά τους… Γιατί τώρα αυτό; Γιατί εκεί οι διαθέτοντες κατοικίδια είναι υποχρεωμένοι να τα τσιπάρουν και τα ζώα είναι καταγεγραμμένα με το όνομα του ιδιοκτήτη τους! Όταν λοιπόν ένα ζώο βρεθεί αδέσποτο και παρατημένο, η πράξη αυτή –αξιόποινη- βαρύνει τον ιδιοκτήτη τους, και, φυσικά, ετούτο εδώ μια χαρά πρακτική είναι!!! Γιατί από «τζάμπα» φιλόζωους βαρεθήκαμε!!! Η ευθύνη ενός κατοικιδίου, ενός δεσποζόμενου σκύλου και μεγάλη είναι και συνεχή φροντίδα απαιτεί, και «κότσια» επιπλέον και χρήμα!!!
 
Ας προσέχουμε, λοιπόν, ξεκινώντας να φτιάξουμε την κοινωνία, κάνοντας την αρχή πρώτα από τον εαυτό μας, απαιτώντας και το κράτος μας να αποκτήσει κάποτε λογική και εύρυθμη λειτουργία και για τους ανθρώπους και τα ζωντανά!!! Τ.Β.
 
Υ.Γ.: Πάντως για να γράψουμε και την κακία μας «ωραίοι» οι Γερμανοί, αφού «με ένα σμπάρο πετυχαίνουν δυο τρυγόνια!!!», αφού με τα μικροτσίπ και τα αδέσποτα καταγράφουν αλλά και… τους «αδέσποτους» ανθρώπους!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.