Στο Περιφερειακο Συμβουλιο η απεργια πεινας των μεταναστων στη Δραμα

Το θέμα της απεργίας πείνας μεταναστών που βρίσκονται στο κέντρο φύλαξης μεταναστών στη Δράμα έφτασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ την Τετάρτη 11 Μαΐου, από την παράταξη  της Κοινωνικής Συμμαχίας.
 
Συγκεκριμένα οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Κοινωνικής Συμμαχίας έθεσαν το ζήτημα της απεργίας πείνας που ξεκίνησαν στο κέντρο φύλαξης μεταναστών στην Δράμα διαμαρτυρόμενοι σχετικά με τις διαδικασίες καταγραφής και χορήγησης αιτήσεων πολιτικού ασύλου και με την εν γένει λειτουργία του κέντρου.
 
Ο περιφερειάρχης κ. Παυλίδης τόνισε πως πρόκειται για αναμενόμενη και φυσιολογική εξέλιξη, μην αποκλείοντας και χειρότερα. «Όταν κάποιοι άνθρωποι είναι σε ένα χώρο περιορισμένοι, θέλουν να φύγουν, έχουν σκοπό την Ευρώπη, και οι δίαυλοι έχουν κλείσει, η Ευρώπη δεν μπορεί να εφαρμόσει τις αποφάσεις με αποτελεσματικό τρόπο, οι άνθρωποι αυτοί οδηγούνται σε όλες αυτές τις αντιδράσεις» σημείωσε, εκφράζοντας την ανησυχία ότι στο μέλλον θα δούμε και χειρότερα.
 
Όμως τέτοιου είδους ενέργειες χρειάζονται αποφασιστική διαχείριση εκ μέρους της πολιτείας, μιας και η Περιφέρεια εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κηδεμονεύσει και να κρατήσει αυτούς τους ανθρώπους, σημείωσε ο Περιφερειάρχης τονίζοντας τον περιορισμένο ρόλο που έχει η ΑΜΘ. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.