Στη λιμνη Κοκκινογειων η 34η Πανελληνια Συγκεντρωση Μοτοσικλετιστων

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα πραγματοποιηθεί στη λίμνη Κοκκινογείων του δήμου Προσοτσάνης η 34η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών με τη συμμετοχή πάνω από 1.000 μοτοσικλετιστών από όλη της Ελλάδα «η οποία αποτελεί μία κορυφαία ομοσπονδία στην Ελλάδα στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όχι μόνο» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μιλώντας στον ΠτΘ ο δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης προσθέτοντας πως η συνάντηση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδείξει ο δήμος την περιοχή στο ευρύτερο κοινό.
 

 
«Οι δημότες του δήμου Προσοτσάνης θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν κοντά στο μέσο μεταφοράς που λέγεται μοτοσικλέτα»

 
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο η συνάντηση θα δώσει μια τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία και τους επαγγελματίες της περιοχής, ενώ όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν συναυλίες από κορυφαίους έλληνες τραγουδοποιούς όπως ο Χρήστος Θηβαίος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Γιάννης Γιοκαρίνης και ο Λάκης Παπαδόπουλος. Ακόμα, κατά τον κ. Λύσσελη οι δημότες του δήμου Προσοτσάνης θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν κοντά στο μέσο μεταφοράς που λέγεται μοτοσικλέτα το οποίο «αποτελεί ένα μέσο οικολογικό, οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον, ανεξάρτητο και πολύ φιλικό στο όνομα της ελευθερίας. Ταυτόχρονα θα δώσουμε τα παραδείγματα της καλής οδηγικής συμπεριφοράς και όλα αυτά τα χαρίσματα που κουβαλάν οι μοτοσικλετιστές σαν ψυχοσύνθεση». 
 

 
«Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία δείχνουν ότι η συμμετοχή και φέτος θα είναι υψηλή»

 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι αντίστοιχες παλαιότερες μοτοσικλετικές συναντήσεις έφταναν σε επισκεψιμότητα μέχρι και 10.000 άτομα, όμως τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης έχει μειωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων.  Παρόλα αυτά, οι εν λόγω συγκεντρώσεις εξακολουθούν να προσελκύουν σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων, από 1.500 μέχρι 4.000 συμμετέχοντες. Αναφορικά με τη φετινή συγκέντρωση της Προσοτσάνης τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά αφού σύμφωνα με το δήμαρχο οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία δείχνουν ότι η συμμετοχή και φέτος θα είναι υψηλή.
 

 
Παναγιώτης Καλαϊτζής
 
«Πέρα από το οικονομικό όφελος της περιοχής, υπάρχει και προβολή της περιοχής μέσω των συμμετεχόντων»

 
Από την πλευρά του, παραθέτοντας το ιστορικό των συναντήσεων, ο κ. Παναγιώτης Καλαϊτζής, έφορος τουρισμού της Μοτοσικλετικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΜΟΤΟΕ) και μέλος της ευρωπαϊκής επιτροπής τουρισμού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μοτοσικλέτας σημείωσε πως «Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε σαν αφορμή να βρεθούμε πριν από 34 χρόνια κάποια άτομα που είχαμε τις ίδιες ανησυχίες και την ίδια αγάπη για την μοτοσικλέτα και έχει γίνει θεσμός, γιατί αποτελεί την αφορμή άνθρωποι από διαφορετικά σημεία της Ελλάδας να συναντιούνται». Αυτή η συνάντηση μοτοσικλετιστών από όλη την Ελλάδα αποτελεί σύμφωνα με τον κ. Καλαϊτζή ένα ακόμη ισχυρό θέλγητρο για της διοργανώτριες περιοχές καθώς «πέρα από το οικονομικό όφελος της περιοχής, υπάρχει και προβολή της περιοχής μέσω των συμμετεχόντων που επιστρέφοντας στους τόπους τους διαφημίζουν την περιοχή» με την Ομοσπονδία να επιδιώκει στο μέλλον την επέκταση των συμμετοχών και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
 

«Ένας μοτοσικλετιστής, που έχει μια εγγενή ανησυχία να εξερευνήσει την περιοχή που θα πάει, θα αφήσει πολύ περισσότερα χρήματα από ό,τι ο τυπικός τουρίστας»

 
Ερωτηθείς για το αν η πολιτεία στηρίζει τέτοιου είδους διοργανώσεις ο κ. Καλαϊτζής εμφανίστηκε αισιόδοξος επισημαίνοντας πως «τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες. Έχει αρχίσει η εκάστοτε διοίκηση να αντιλαμβάνεται ότι πολύ περισσότερα χρήματα θα αφήσει ένας μοτοσικλετιστής που έχει μια εγγενή ανησυχία να εξερευνήσει την περιοχή που θα πάει από ό,τι ο τυπικός τουρίστας». Αναφερόμενος δε στους σχεδιασμούς της Ομοσπονδίας για την ενίσχυση του τουρισμού ο κ. Καλαϊτζής παραθέτοντας στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας σχετικά με τη επισκεψιμότητα των ευρωπαίων μοτοσικλετιστών στην Ελλάδα, υπογράμμισε πως μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρωπαίων μοτοσικλετιστών επιλέγουν απλώς τη διέλευση από την Ελλάδα μέσω της Εγνατίας οδού χωρίς να επιλέγουν να επισκεφθούν κάποιο φυσικό αξιοθέατο. «Εμείς θέλουμε να αναδείξουμε αυτές τις τοποθεσίες και έχουμε τον τρόπο για να το πετύχουμε. Μέχρι τώρα όμως στο εσωτερικό είχαμε κάποιες αγκυλώσεις λόγω της κακής εικόνας που δίνουν ορισμένοι χρήστες δικύκλου, οι οποίοι και για μας είναι ανεπιθύμητοι» σημείωσε.
 

 
«3.400 παιδιά από σχολεία της Ξάνθης παρακολούθησαν τις ενημερώσεις που κάναμε για την ασφαλή οδήγηση μοτοσικλέτας»

 
Οι δράσεις όμως της Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών Ελλάδας που αριθμεί 75 σωματεία ανά την Ελλάδα εκπροσωπώντας μερικές δεκάδες χιλιάδες μοτοσικλετιστών δεν σταματούν μόνο σε τουριστικού ενδιαφέροντος εκδηλώσεις αλλά «παράλληλα μέσα από τα σωματεία έχουμε δημιουργήσει και υποδομές όπως το “Μοτοθέσις”, που είναι ένα ινστιτούτο ασφαλούς οδήγησης για μοτοσικλετιστές, κάνουμε παρεμβάσεις με άδειες του υπουργείου παιδείας στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόσφατα μάλιστα στα σχολεία της Ξάνθης 3.400 παιδιά παρακολούθησαν  τις ενημερώσεις μας».
 
Οι μοτοσικλετικές συναντήσεις στην περιφέρεια μας δεν εξαντλούνται όμως στην 34η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών αφού όπως αποκάλυψε ο κ. Καλαϊτζής «έχει ανατεθεί η διοργάνωση του ευρωπαϊκού συνεδρίου της παγκόσμιας ομοσπονδίας για τον Ιούλιο του 2016 στην Καβάλα, όπου περιμένουμε περίπου 250 συνέδρους συν τους συνοδούς από όλες τις ομοσπονδίες της Ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα διεκδικούμε για το 2017 τη διεθνή διοργάνωση tour of nations όπου μοτοσικλετιστές από όλη την Ευρώπη επισκέπτονται για ένα τετραήμερο δύο γειτονικές χώρες».
 
 

Η δημιουργία μοτοσικλετικών ξενώνων στα άμεσα σχέδια της Ομοσπονδίας

 
Τέλος, να σημειωθεί ότι το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει από την Ομοσπονδία και η δημιουργία μοτοσικλετικών ξενώνων χρησιμοποιώντας εγκαταλελειμμένα ή μη χρησιμοποιούμενα δημόσια ή δημοτικά κτήρια. «Ο διερχόμενος μοτοσικλετιστής θα μπορεί να διαμένει σε αυτούς καταβάλλοντας ένα συμβολικό τίμημα» εξήγησε ο ίδιος προσθέτοντας πως «ήδη ο δήμος Προσοτσάνης προσπαθεί να βρει κάποιο κοινοτικό κονδύλιο ώστε να διαμορφώσουμε το δημοτικό σχολείο των Πηγών σε μοτοσικλετικό ξενώνα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.