Ζωντανευει ουσιαστικα την Μεγαλη Λεσχη του ο Δημος Καβαλας

Απαρατήρητα

Με ένα βίντεο, που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του, θέλει να «ζεστάνει» τους πολίτες του ο Δήμος Καβάλας, για τα ψηφιακά εγκαίνια που προγραμματίζει να πραγματοποιήσει στην Μεγάλη Λέσχη, το ιστορικό κτίριο της Καβάλας.

Αυτό μέσα σε ένα περίπου λεπτό παρουσιάζει την ιστορική διαδρομή της Μεγάλης Λέσχης τον προηγούμενο αιώνα και τα σημαντικό γεγονότα που τη σημάδεψαν φτάνοντας μέχρι το σήμερα.

Η ταλαντούχα Καβαλιώτισσα πιανίστρια και συνθέτρια Αλεξία Βαρβέρη συνέθεσε ειδικά για τον σκοπό αυτό τη μουσική που το συνοδεύει, ο μοντέρ Κωνσταντίνος Πατσουλίδης είχε την τεχνική επεξεργασία των εικόνων του βίντεο με τη συνολική επιμέλεια του ιστορικού Κώστα Παπακοσμά.

Βέβαια η Μεγάλη Λέσχη δεν θα είναι απλά ένα ιστορικό κτίριο «βιτρίνα» αλλά θα αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, μέσω διασυνοριακού προγράμματος, θα λειτουργήσουν εργαστήρια Μουσικής, Κινηματογράφου και Νέων τεχνολογιών που θα φιλοξενούν καθημερινά τους 50 επιλεγέντες τοπικούς καλλιτέχνες, παρέχοντας τους χώρο εργασίας κατάλληλα εξοπλισμένο, για να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτότυπο προϊόν.

Οι καλλιτέχνες θα υποστηριχθούν από καλλιτεχνικούς μέντορες που θα τους τροφοδοτούν με γνώση, εμπειρία αλλά και ερεθίσματα, για την παραγωγή μιας πρωτότυπης και μοντέρνας δημιουργίας, ενώ στα δύο χρόνια υλοποίησης του έργου, θα διοργανωθούν στοχευμένα μαθήματα αρχιτεκτονικής, βιομηχανικού σχεδιασμού, μουσικής web design και visual arts από διακεκριμένους καλλιτέχνες του χώρου, καθώς και εργαστήρια συντονισμένα από καταξιωμένους τοπικούς καλλιτέχνες, με σκοπό να λύσουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της παραγωγής.

Μπορείτε να δείτε ο βίντεο εδώ:

https://fb.watch/31tPyBfqnh/

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.