Ζωγραφισαν για το Δασος της Δαδιας μαθητες 5 νηπιαγωγειων

Απαρατήρητα

Η 21η Μαρτίου καθιερώθηκε και γιορτάζεται ως «Παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας» για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος . Στο πλαίσιο της ημέρας αυτής οι χώρες ενθαρρύνονται να αναλάβουν, τοπικές, εθνικές και διεθνείς πρωτοβουλίες σχετικά με τα δάση και τα δέντρα.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας για το 2021 είναι «Forest restoration: a path to recovery and well – being» και εντάσσεται στην προσπάθεια του ΟΗΕ για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος μέσα σε μια δεκαετία (2021 – 2030), η οποία αποτελεί μία ουσιαστικά έκκληση στην ανθρωπότητα για την προστασία και την αναβίωση των οικοσυστημάτων σε όλο τον κόσμο.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς Λευκίμης Σουφλίου γιορτάζοντας και φέτος την παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας διοργάνωσε διαγωνισμό αφίσας με έπαθλο το δίγλωσσο βιβλίο: «ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ» του Φίλιππου Κατσιγιάννη στον οποίο συμμετείχαν 5 νηπιαγωγεία του Ν. Έβρου.

Αυτά ήταν το 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο Φερών, το 17ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης, το Νηπιαγωγείο Άβαντα και το Νηπιαγωγείο Πέπλου.

Η αφίσα που συγκέντρωσε τα περισσότερα likes και κέρδισε το βιβλίο είναι αυτή του 1ου νηπιαγωγείου Φερών, με τον Φορέα να ευχαριστεί θερμά τους νηπιαγωγούς και τους μικρούς μαθητές για την συμμετοχή τους με τις μοναδικές πανέμορφες αφίσες που δείχνουν πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι και πόσο αγαπούν τα δάσος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.