Ζητουν αρδευση των χωραφιων τους απο τα φραγματα Γρατινης και Ιασιου, οι αγροτες του δημου Αρριανων

Την μεταφορά αρδευτικού νερού με αγωγούς, από τα φράγματα Γρατινής και Ιασίου στις ξερικές  περιοχές του δήμου Αρριανών, ζητά με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αρριανών, κατά την τελευταία του συνεδρίαση.
Το φράγμα της Γρατινής θα εξυπηρετήσει τον κάμπο της Δημοτικής Ενότητας Φιλλύρας συνολικής έκτασης 3.800 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις κτηματικές περιοχές των οικισμών Ομηρικού, Καλλυντηρίου, Λαμπρού, Δοκού. Φιλλύρας, Άνω Δροσινής, Πάσσου, Βραγιάς, Αράτου και το φράγμα Ιασίου τον κάμπο της Δημοτικής Ενότητας Αρριανών έκτασης 4.300 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει τις κτηματικές περιοχές Αρριανών, Λυκείου, Ηπίου, Μικρού Πιστού, Μύστακα, Πλαγιάς, Κινύρων, Νικητών, Δελινών, Σαλώματος, Δαρμένης και Νεύρων.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία από πλευράς του δήμου Αρριανών και των τοπικών συμβουλίων  των οικισμών, η οποία φιλοδοξεί να μετατρέψει σχεδόν οχτώ χιλιάδες στρέμματα ξερικών χωραφιών σε ποτιστικά, με ό,τι αυτό θα σημάνει για την ποιότητα των προϊόντων, την απόδοση των καλλιεργειών και την υπεραξία που θα αποκτήσουν οι εκτάσεις αυτές.
 
Θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι απαντήσεις της Περιφέρειας και της τοπικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, από τις οποίες θα διαφανεί η πρόθεση και η δυνατότητα για την δρομολόγηση ενός τόσου μεγαλεπήβολου σχεδιασμού, σε μια δύσκολη περίοδο για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της υπαίθρου.Δ.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.