Ζητουμενο η φυλαξη για τα αντλιοστασια της Βιστωνιδας

Σύντομα θα προχωρήσουν οι εργασίες για την αποκατάστασή τους

Την αισιοδοξία του πως σύντομα θα προχωρήσουν οι εργασίες για την αποκατάστασή των 3 αντλιοστασίων της Βιστωνίδας, που αποχετεύουν έκταση περίπου 6.000 στρεμμάτων έκαστο κατά μήκος του παραλίμνιου αναχώματος δυτικά της Σάλπης, στην περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, εξέφρασε την Τετάρτη ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς.

Όπως τόνισε, έχουν προχωρήσει οι προκηρύξεις τόσο για την προμήθεια και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού, που θα αντικαταστήσει αυτόν που κλάπηκε, όσο και για την αποκατάσταση των οικίσκων όπου στεγάζονται, μαζί με την δημιουργία περίφραξης γύρω από τα αντλιοστάσια.

Ο προϋπολογισμός για τα δύο έργα ανέρχεται σε σχεδόν 1 εκ. ευρώ (800.000 για τον εξοπλισμό και 150.000 για τα κτιριακά) με τον κ. Ταπατζά να τονίζει πως έχει τεθεί προτεραιότητα προς τον Δήμαρχο Ιάσμου, να ορίσει φύλαξη για τα αντλιοστάσια, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί για 10.000 ευρώ το χρόνο να χαθούν 1 εκ ευρώ, γιατί θα τα ξανακλέψουνε, και είναι άδικο τόσο για τους φορολογούμενους, όσο και για τους αγρότες που βλέπουν τις εκτάσεις τους να πλημμυρίζουν» τόνισε.

Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως η ασφάλεια δημοσίων εγκαταστάσεων αποτελεί, ιδιαίτερα όταν είναι τόσο απομακρυσμένες, ένα ζητούμενο που στη χώρα μας εν γένει δεν έχουμε πετύχει, ούτε στο ελάχιστο (ακόμα και όταν δεν είναι απομακρυσμένες). Ας ελπίσουμε πως θα βρεθεί ένας τρόπος για να εξασφαλιστεί η ασφάλειά τους, για την οποία θα πρέπει να μεριμνήσουν τόσο οι αρχές, όσο και οι ίδιοι οι πολίτες, η περιουσία των οποίων (ως φορολογούμενοι αλλά και ως καλλιεργητές) βρίσκεται σε κίνδυνο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.