Ζητησατε τον Τουριστα

Σιγά σιγά τα θέματα του τουρισμού έχουν αρχίσει να ανακινούνται στην περιοχή μας

Μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε στο Μάρτιο, που μοιάζει με Φεβρουάριο, όμως βλέπουμε πως σιγά σιγά τα θέματα του τουρισμού έχουν αρχίσει να ανακινούνται στην περιοχή μας, από την Δράμα (όπου έχουν δημιουργήσει διευρυμένη Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης με τη συμμετοχή όλων των Δήμων) μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Ακόμα και ο νέος Φορές του Εθνικού Πάρκου Έβρου, μιλά για δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοτουριστικού πακέτου που θα περιλαμβάνει προτάσεις στους επισκέπτες για την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Θράκης.

Ήδη στις σελίδες της εφημερίδας μας έχουμε αναφερθεί, δια του κ. Πέτρου Ζωγράφου, για τους σχεδιασμούς του Δήμου Κομοτηνής, οι οποίοι όμως, ας είμαστε ειλικρινείς, θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς σε βάθος χρόνου, ενώ όλοι οι Δήμοι συζητούν για το θέμα της τουριστικής προβολής.

Ας μην ξεχνάμε βέβαια, και το «πακέτο» της Περιφέρειας, η οποία έχει 2,1 εκ. ευρώ για να διαθέσει στην Τουριστική προβολή, και περιμένουμε να δούμε πώς ακριβώς, και αν θα «κουμπώσει» με τις προσπάθειες των Δήμων, ή η διοίκηση θα θέσει τις δικές της προτεραιότητες.

Και όλα αυτά με ένα πόλεμο στη γειτονιά μας, μια ενεργειακή κρίση που μοιραία θα περιορίσει τις μετακινήσεις, αλλά και μια αυξανόμενη ανασφάλεια, που ποτέ δεν έχει καλό αποτέλεσμα για τον τουρισμό, ο οποίος έχει αλλάξει ριζικά και λόγω του κορωνοϊού.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, πρέπει να γίνουν οι σχεδιασμοί, και τουλάχιστον για φέτος, μην εκπλαγείτε αν πέσουν έξω, ή, που είναι και το πιθανότερο, ξεκινήσει η γκρίνια για το πού πηγαίνουν τα λεφτά, πού υπάρχει προσοχή, γιατί εδώ και όχι εκεί, και… καταλαβαίνετε τη συνέχεια.

Φυσικά μπορεί όλοι οι εμπλεκόμενοι να βρουν κοινό τόπο, να συνεννοηθούν, και να αρχίσουν να σπρώχνουν όλοι μαζί προς την ίδια κατεύθυνση για το καλό της Θράκης, αλλά θα μας συγχωρήσετε αν δεν τρέφουμε πολλές ελπίδες για αυτό. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.