Υπομονη ακομα για αναρριχητικη πιστα στην Κομοτηνη

Φαίνεται ότι οι όποιες προσπάθειες έχουν παγώσει

Το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για την αναρρίχηση τόσο στην περιοχή μας, όπως και γενικότερα, αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά, στον 3ο Διασυλλογικό Αγώνα Αγωνιστικής Αναρρίχησης, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή την Κυριακή.

Ο αγώνας έγινε στην πίστα του Γυμναστηρίου στο 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για αυτό το σκοπό από τον ΕΟΣ Κομοτηνής, που έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες για τη διάδοση της αναρρίχησης ως αγωνιστικού αθλήματος.

Ανάμεσα σε αυτές τις προσπάθειες, ήταν και η δημιουργία ενός αναρριχητικού κέντρου, που θα μπορούσε να αφιερωθεί αποκλειστικά σε αυτό το σκοπό, και δεν θα απαιτούσε ούτε τη χρήση του σχολικού κτιρίου, αλλά και θα είχε διεθνείς προδιαγραφές, όπως τα κέντρα που γνωρίζουν οι αθλητές του στο εξωτερικό.

Μάλιστα πριν από λίγα χρόνια, ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, είχε δεσμευτεί για την δημιουργία ενός σύγχρονου αναρριχητικού κέντρου με τρεις τοίχους αναρρίχησης, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί και διεθνείς αγώνες, στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής, όμως δυστυχώς, όποιες και αν ήταν οι προθέσεις, αυτό δεν προχώρησε. Και με την αλλαγή της ηγεσίας, φαίνεται ότι όλα έχουν παγώσει.

Συνήθως όμως έτσι συμβαίνουν τα πράγματα στην Ελλάδα, προχωράς κάτι, μπορεί ακόμα και να βρεις και προθυμία για να γίνει, αλλά είτε κάπου κολλάει (αν και μπορεί να ξεκολλήσει όταν υπάρχει αυτό το σπανιότερο των φαινομένων, η πολιτική βούληση, ή κάτι ακόμα σπανιότερο, πόροι προς διάθεση), είτε μέχρι να τελειώσεις με τις παγετωνικές διαδικασίες αλλάζει ο Υπουργός/ Διευθυντής/Γραμματέας/ υπάλληλος (πολλές φορές όλοι μαζί) και πρέπει πάλι να ξεκινήσεις από την αρχή.

Το ενδιαφέρον υπάρχει, το κοινό υπάρχει, ενώ ήδη βλέπουμε πως νέοι από την περιοχή μας συμμετέχουν και στην Εθνική Ομάδα. Ας ελπίσουμε πως όλη αυτή η προσπάθεια θα έχει τελικά αποτέλεσμα, και σύντομα, γιατί όσο καθυστερεί, τόσο κακοφορμίζει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.