Υπενθυμιση για τη μετονομασια οδων του Δημου Μαρωνειας-Σαπων και την τιμητικη ονοματοδοσια αειμνηστων δημοτων του

Απαρατήρητα

Την υπενθύμιση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών διαβάσαμε στην εφημερίδα «Ελεύθερη Άποψη της Ροδόπης» με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του σώματος για τη μετονομασία οδού της Ξυλαγανής προς τιμή του αείμνηστου εκπαιδευτικού και δημάρχου Μαρωνείας Παναγιώτη Τοπουζλή, που έφυγε από την ζωή λίγους μήνες πριν.
 
Όπως επισημαίνεται στο σχετικό σχόλιο αντίστοιχες αποφάσεις είχαν παρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στο παρελθόν και για τον αποθανόντα δήμαρχο Γιώργο Πολυχρονιάδη, η οποία ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί, όπως αντίστοιχα δεν έχουν υιοθετηθεί οι σχετικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί για τη μετονομασία οδών στη μνήμη των Πασχάλη Κωνσταντινίδη και Μπάμπη Δαμιανίδη, οι οποίοι κατάγονται από τον δήμο, διετέλεσαν βουλευτές Ροδόπης και άφησαν το στίγμα τους στην περιοχή.
 
Όλα αυτά σε συνέχεια ανάλογων ενεργειών που υλοποιήθηκαν στο παρελθόν όπως στις περιπτώσεις των κ.κ. Δημήτρη Βραδέλη  (βουλευτή Ροδόπης), Χρήστου Τσιτσώνη (δημάρχου Σαπών), και Δημήτρη Καραθανάση (δημάρχου Σαπών), τα ονόματα των οποίων φέρουν οδοί της πόλης.
 
Η εφημερίδα επισημαίνει πως με η ευκαιρία της μετονομασίας οδού της Ξυλαγανής σε Παναγιώτη Τοπουζλή, είναι ίσως η καταλληλότερη και για την υλοποίηση τόσο της ήδη ειλημμένης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στον Γιώργο Πολυχρονιάδη, όσο και τη μετονομασία οδών εις μνήμην των κ.κ. Κωνσταντινίδη και Δαμιανίδη.
 
Πρόταση που χαιρετίζουμε και υιοθετούμε καθώς όπως ορθώς επισημαίνεται και στο σχετικό σχόλιο «η υποχρέωση όλων μας στη διατήρηση της μνήμης, στην αναγνώριση του έργου των αιρετών και απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου είναι μεγάλη και η αποφάσεις των τοπικών αρχών για τις συγκεκριμένες ονοματοδοσίες είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν. Ας γίνει όμως σύντομα και ολοκληρωμένα…».
 
Και για όσους, νεότερους, ενδεχομένως δεν γνωρίζουν τις προαναφερθείσες προσωπικότητες του τόπου, η σχετική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση της συμπολίτισσάς μας Δώρας Κάσσα στον αείμνηστο Παναγιώτη Τοπουζλή, που φιλοξενείται επίσης στη σημερινή έκδοση του «ΠτΘ», αποτελεί μία χαρακτηριστική «προσωπογραφία» του εκπαιδευτικού και δημάρχου, αντίδωρο  στη διατήρηση της μνήμης του ως  «εξαιρέτου ανδρός».  Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.