ΥΠΕΝ: «Δεν υφισταται διαδικασια αδειοδοτησης μεταλλευτικων εργασιων στη Θρακη»

Σε διαδικασία συλλογής γνωμοδοτήσεων για την επαναμίσθωση του χώρου που είχε μισθωθεί στη «Μεταλλευτική Θράκης»

«Δεν υφίσταται διαδικασία αδειοδότησης μεταλλευτικών εργασιών στη Θράκη» έκανε γνωστό το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ερώτηση που κατέθεσαν ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος και ο βουλευτής του ίδιου κόμματος κ. Πάρης Παπαδάκης, για το εάν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις, το επόμενο χρονικό διάστημα να αδειοδοτηθούν και να λειτουργήσουν εταιρείες εξόρυξης χρυσού στη Θράκη.

Παράλληλα το υπουργείο επισημαίνει στην απάντησή του πως «στην περιοχή της Θράκης βρίσκεται ο Δημόσιος Μεταλλευτικός Χώρος Ε5 ή Κώνος Σαπών Νομών Ροδόπης και Έβρου, που είχε μισθωθεί στην εταιρεία «Μεταλλευτική Θράκης Α.Ε.», δυνάμει της υπ’ αριθ. 850/11.2.1993 σύμβασης μίσθωσης, η οποία έληξε στις 11.2.2023. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα επαναμισθώσει τον εν λόγω χώρο με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Σε αυτήν την κατεύθυνση το Υ.Π.ΕΝ βρίσκεται σε διαδικασία συλλογής γνωμοδοτήσεων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες».

Κλείνοντας την απάντησή του το υπουργείο υπογραμμίζει ότι «στην Ελλάδα ισχύει η πλέον αυστηρή περιβαλλοντική νομοθεσία της Ε.Ε., καθώς και σύγχρονος Κανονισμός Εργασιών (ΚΜΛΕ), βάσει των οποίων η αδειοδότηση διασφαλίζει όλα τα απαραίτητα κριτήρια (περιβαλλοντικά, προστασίας της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, διασφάλισης Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας)».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.