Υπαρχει συνεπεια…

Στην ίδια λογική δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών και πρωθυπουργού

…στη λογική που ακολουθούν επικοινωνιακά για μια σειρά θεμάτων ο Πρωθυπουργός αλλά και τα κυβερνητικά στελέχη. Και μάλιστα συνέχεια η οποία αφορά στην κυρίαρχη προσπάθεια απομείωσης αυτών ή αυτής της άποψης που αντιτίθεται στο δικό τους αφήγημα.

Η, πιο πρόσφατη, αρχή έγινε την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σε συνέντευξή του πως τα όσα λέγονται περί μπαζώματος στο σημείο του εγκλήματος των Τεμπών, όπως καταγγέλλεται και από τους συγγενείς των θυμάτων, είναι ανυπόστατα. Και για να είμαστε δίκαιοι ανέφερε επακριβώς ερωτηθείς για τα βαγόνια: «Τι έγινε εξαερώθηκαν; Συγκρούονται δυο αμαξοστοιχίες και ξαφνικά δυο βαγόνια εξαφανίστηκαν, αυτό μου λέτε; (..) Γι’ αυτό λοιπόν, επειδή εγώ σέβομαι τιμώ και σκύβω το κεφάλι στις οικογένειες των θυμάτων και είναι οι μόνες που έχουν το δικαίωμα να είναι οργισμένες και να πουν ό,τι θέλουν… Είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά είναι ανυπόστατα».

Στην ίδια λογική συνέχισε το πρωί της Τρίτης η Υπουργός Εσωτερικών πλέον Νίκη Κεραμέως απαντώντας στο δριμύ κατηγορώ αναφορικά με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων αποδήμων,  υπόθεση που οδήγησε στην απόσυρση της Ευρωβουλευτού Ασημακοπούλου από την κούρσα τον επερχόμενων ευρωεκλογών, πέραν λοιπών παραιτήσεων. Υπόθεση για την οποία κατατέθηκαν ήδη περί των 30 αγωγών κατά του δημοσίου από απόδημους Έλληνες αλλά για την κ.Κεραμέως «η αντιπολίτευση θέλει να υπονομεύσει την επιστολική ψήφο, η οποία δεν έχει καμία σχέση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Υπουργείου Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε τηλεοπτική του εμφάνιση πως οι διαφωνούντες με τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων αποτελούν το 1% του πληθυσμού ή των όσων σήμερα συνιστούν στο ΕΣΥ, αυτό δεν το κατανοήσαμε πλήρως. Δια του λόγου το αληθές πάντως ανέφερε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά «Δεν διαμαρτύρονται όλοι. Διαμαρτύρεται το 1%. Είναι δυνατόν να διαμαρτύρονται όλοι και όλα τα νοσοκομεία να κάνουν απογευματινά χειρουργεία;». Αυτή η δήλωση λίγα εικοσιτετράωρα μετά την γνωστοποίηση της κοινής επιστολής των ιατρικών συλλόγων της ΑΜ-Θ που αποτελεί μόλις ένα παράδειγμα των διαφωνούντων.

Άρα υπό την λογική των προαναφερθέντων, αφήνοντας ασχολίαστη την δήλωση του Πρωθυπουργού που ξεπερνά κατά την άποψή μας κάποια όρια ασέβειας απέναντι στα θύματα και τις οικογένειές τους, σύμφωνα με την κ.Κεραμέως οι 30 και πλέον καταγγέλλοντες απόδημοι Έλληνες είναι το λιγότερο «φερέφωνα» της αντιπολίτευσης που θέλουν να βλάψουν έναν ήδη ψηφισμένο νόμο του κράτους, ο δε κ.Γεωργιάδης αποτιμά μόλις στο 1% του ελληνικού πληθυσμού όσους εκφράζουν τη διαφωνία τους με τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων, που από μία άλλη σκοπιά συμφέρει τουλάχιστον σε όρους δημογραφικού.

Τουλάχιστον υπάρχει συνέπεια!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.