Ξεναγηση στο σπηλαιο Δρακοτρυπα της Θασου για μαθητες

Ας ελπίσουμε πως σύντομα θα δούμε ανάλογες κινήσεις και στα σπήλαια της περιοχής μας

Την εβδομάδα που μας πέρασε, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παναγίας Θάσου ξεναγήθηκαν από αρχαιολόγους της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας/ Γραφείο Βορείου Ελλάδος στο σπήλαιο Δρακότρυπα, που είναι η σπηλιά του χωριού τους.

Στο σπήλαιο Δρακότρυπα, ανασκαφές που διενεργήθηκαν τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπιστεί λείψανα διαμονής της Νεότερης Νεολιθικής και της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού, καθώς και ιερό της αρχαϊκής και κλασικής περιόδου. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για να μάθουν για την σπηλιά, το ιδιαίτερο περιβάλλον της και το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί εδώ κατά το παρελθόν.

Άλλωστε η Εφορεία θεωρεί πως η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των περιοίκων αποτελεί την αποτελεσματικότερη προστασία των μνημείων, για αυτό και πραγματοποιούν αυτές τις δράσεις.

Ας ελπίσουμε πως σύντομα θα δούμε ανάλογες κινήσεις και στα σπήλαια της περιοχής μας, τόσο στο Σπήλαιο της Μαρώνειας όσο και στα υπόλοιπα (όπως για παράδειγμα στην Στρύμη) ώστε να γίνει κτήμα των τοπικών κατοίκων η ιστορία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.