Ξεκινησε το ενδιαφερον Βουλγαρων επισκεπτων

Χωρίς να μεταφράζεται ακόμα σε κρατήσεις

«Άνοιξε με προσδοκίες ο Μεθοριακός Σταθμός Αγ. Κωνσταντίνου» ήταν ο τίτλος του συνάδελφου μέσου «Εμπρός» από την γειτονική Ξάνθη στο ρεπορτάζ που αφορούσε την επαναλειτουργία, μετά από δύο χρόνια ένεκα κορωνοϊού, του μεθοριακού σταθμού του Αγίου Κωνσταντίου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στην Ξάνθη.

Και ουδόλως δεν διαφωνούμε με το ρεπορτάζ των συναδέλφων οι οποίοι υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων πως το αίτημα της επαναλειτουργίας αφορούσε και στην γειτονική Βουλγαρία ώστε η τουριστική δίοδος να ανοίξει εκ νέου για μετακινήσεις.

Ίσα ίσα κρίνουμε ότι επιβεβαιώνει τα πρώτα θετικά μηνύματα που έρχονται και από επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου της Ροδόπης για τα πρώτα δειλά μεν, ενθαρρυντικά δε τηλεφωνήματα από Βούλγαρους πολίτες σε ό,τι αφορά το φετινό καλοκαίρι.

Ήδη λοιπόν όπως μας μετέφεραν οι επαγγελματίες υπάρχει ένα πρώτο ενδιαφέρον σε σχέση με την διαθεσιμότητα αλλά και τις τιμές των διαθέσιμων κλινών κυρίως για τα τέλη Ιουλίου και τον προσεχή Αύγουστο χωρίς ωστόσο αυτό μέχρι στιγμής να μεταφράζεται σε κρατήσεις.

Όπως μας μεταφέρουν ωστόσο ο ενθουσιασμός των Βούλγαρων επισκεπτών για την επιστροφή στην «κανονικότητα» σε ό,τι αφορά τις επισκέψεις τους στην περιοχή μας, αναφέρονται κυρίως στην άρση του PLF και είναι μεγάλος.

Ο καιρός βέβαια μέχρι το καλοκαίρι είναι πολύς, ωστόσο αν ο ενθουσιασμός αυτός αποτυπωθεί και σε κρατήσεις αναμένεται ένα καλό για την περιοχή μας Καλοκαίρι!

Μακάρι!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.