Ξεκινησε με φορα η προεκλογικη περιοδος

Απαρατήρητα

Την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 σήμανε, άθελα ή ηθελημένα, η επιστολή Αμοιρίδη, που προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από την παράταξή του, όσο και από τον Περιφερειάρχη, που απεύθυνε κάλεσμα συγχώρεσης και εναγκαλισμού σε όλους τους «αποστάτες».

Και μπορεί για κάποιους να φαίνεται υπερβολικό ότι ξεκινάμε τόσο νωρίς, για άλλους όμως άργησαν κιόλας, μιας και οι επίδοξοι αρχηγοί παρατάξεων πρέπει να «κλείσουν» από τώρα υποψηφίους.

Μάλιστα το γεγονός ότι καταργήθηκε η απλή αναλογική, σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να δούμε πολύ λιγότερες παρατάξεις στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, μιας και τώρα μια μικρή παράταξη, ακόμα και αν εκλέξει συμβούλους, δεν θα μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου, όπως μπορεί τώρα.

Οπότε είναι αναπόφευκτο να δούμε συγκλίσεις, ιδιαίτερα σε όσους προέρχονται από την κυβερνητική παράταξη, η οποία, πέρα από συμμετοχή στα Περιφερειακά Ψηφοδέλτια, έχει και αλλού «κενά» που μπορούν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να καλυφθούν. Άλλωστε σε κάθε ανεξαρτητοποίηση η προσχώρηση που έχει υπάρξει, οι φήμες οργιάζουν για ανταλλάγματα, άλλοτε δικαίως και άλλοτε αδίκως.

Όλα θα φανούν το επόμενο διάστημα, αλλά θα πρέπει να σημειώσουμε πως τουλάχιστον από όσο πληροφορούμαστε, όλη αυτή η κατάσταση, αφήνει μια άσχημη γεύση στο στόμα των ψηφοφόρων. Αν αυτό βέβαια θα φανεί στην κάλπη, μένει να φανεί. Θα εξαρτηθεί φυσικά και από το ποιος (ή ποιοι) θα είναι το αντίπαλο δέος του κ. Μέτιου, που θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Γιατί στην αυτοδιοίκηση, τα πρόσωπα έχουν σημασία, τόσο στην κορυφή, όσο και στο υπόλοιπο ψηφοδέλτιο. Και είναι σίγουρο πως πολλοί είναι αυτοί που δεν βλέπουν με καλό μάτι ούτε τα δαχτυλίδια, ούτε τις στέψεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.