Ξεκινησαν οι αντιπαραθεσεις στο Περιφερειακο Συμβουλιο ΑΜΘ

Στις περισσότερες περιπτώσεις αφορούσε τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης

Μπορεί οι πρώτες δύο συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να κύλησαν ομαλά, κάτι στο οποίο βοήθησε το γεγονός ότι είχαμε κυρίως διαδικαστικά θέματα, βλέπουμε όμως πως στην τρίτη συνεδρίαση, ξεκίνησαν τα όργανα.

Μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις, η αντιπαράθεση αφορούσε τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης, όσο αφορά το θέμα των ζωοτροφών μετά την πυρκαγιά του Έβρου, την δημιουργία Παρατηρητηρίου για την Φτώχεια αλλά κανένα θέμα δεν προκάλεσε περισσότερη αντιπαράθεση από το ζήτημα του φωτοβολταϊκού στη Λεκάνη, και την αρχική έγκρισή του λίγες μέρες πριν την εκπνοή της θητείας της προηγούμενης διοίκησης.

Οι κάτοικοι βέβαια ήρθαν μαζικά στο Συμβούλιο, μαζί με τον Δήμαρχο Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη, για να ζητήσουν την απόσυρση του έργου, με έντονο θυμό, όμως τους πρόλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος, με την τοποθέτησή του που περιείχε και μπηχτές για το γεγονός ότι το θέμα του φωτοβολταϊκού ήρθε βιαστικά, κατά την άποψή του, την ώρα που άλλες ΜΠΕ λίμναζαν για μήνες.

Στο χορό μπήκε και ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, στην ίδια γραμμή, με τα στελέχη της παλιάς διοίκησης, με πρώτους τον κ. Μέτιο αλλά και τον κ. Δελησταμάτη, ο οποίος ήταν πρόεδρος της επιτροπής που ενέκρινε το έργο, να υπεραμύνονται των πράξεων τους, και να σημειώνουν πως δεν πέρασε εν κρυπτώ, αλλά ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που ορίζει ο νόμος (κάτι που, θα πρέπει να σημειώσουμε, δεν φάνηκε να πείθει και τους κατοίκους, όπως δεν τους έπεισε και η επιχειρηματολογία του κ. Πατακάκη, που ήταν μέλος της επιτροπής, για τους λόγους που είχε και αυτός ψηφίσει υπέρ).

Η ένταση γενικώς συνόδευε όλη τη βραδιά, με το Συμβούλιο να επιστρέφει στις παλιές (κακές;) εποχές των πεντάωρων συνεδριάσεων, και θα περιμένουμε να δούμε αν θα συνεχιστεί έτσι η θητεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.