Ξεκινα η μεταφορα απο το Λιμανι της Αλεξανδρουπολης προς τη ΒΙΠΕ Κομοτηνης των μηχανηματων για το εργοστασιο ηλεκτροπαραγωγης στη ΒΙΠΕ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα 15 Νοεμβρίου, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Συνόρων από το ύψος της γέφυρας Μαΐστρου (έμπροσθεν ξύλινης καντίνας)  έως την συμβολή με την οδό Δημοκρίτου και της Ε.Ο. Αλεξ/πολης- Κομοτηνής  από το τέλος του οικισμού Νέας Χηλής, στο ύψος του Α/Κ Μάκρης (διασταύρωση οικισμού Μάκρης) έως την συμβολή της με την πόρτα Δικέλλων της Εγνατίας Οδού προκειμένου να διέλθουν βαρέα οχήματα όπου μεταφέρουν βαρύ βιομηχανικό υλικό της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε. από τον λιμένα Αλεξανδρούπολης στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

Από αύριο Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και για δέκα ημέρες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον ίδιο λόγο θα ισχύσουν και στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από την πόρτα Δικέλλων μέχρι την πόρτα Αύρας, στο ρεύμα με κατεύθυνση από Αλεξανδρούπολη προς Κομοτηνή.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν ως εξής:

«Για να πραγματοποιηθεί η ανωτέρω έξοδος από την Εγνατία Οδό των βαρέων-  υπερμεγέθη  οχημάτων θα αποκλειστεί  προσωρινά η δεξιά (αργή) λωρίδα κυκλοφορίας και η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α) και η κίνηση  θα διεξάγεται από την αριστερή (γρήγορη) λωρίδα κυκλοφορίας (εκτός των ανωτέρω οχημάτων που θα κινούνται στον αποκλεισμένο χώρο).

Ο αποκλεισμός θα είναι ολιγόωρος σε προγραμματισμένα χρονικά διαστήματα και θα πραγματοποιείται, αφού πρώτα τοποθετηθεί η προβλεπόμενη οριζόντια και κάθετη σήμανση, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών.

Η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί του ανωτέρου τμήματος της Εγνατίας Οδού (και κατ΄ επέκταση οι διελεύσεις των βαρέων οχημάτων), θα πραγματοποιούνται μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας και θα λαμβάνουν χώρα κατά τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Μετά  από κάθε διέλευση θα απομακρύνεται η εργοταξιακή – προσωρινή σήμανση και η οδός θα αποδίδεται πλήρως στην κυκλοφορία, απόλυτα καθαρή από ξένες ύλες.  

Σε καμιά περίπτωση δεν θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί του αυτοκινητόδρομου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.