Ξεφραγο αμπελι

Πρόσφατα περιστατικά θέτουν επιτακτικά το ζήτημα της ασφάλειας των πάσης φύσεως υποδομών

Την Κυριακή που μας πέρασε, όσοι καταναλωτές επέλεξαν την Cosmote για υπηρεσίες τηλεφωνίας και διαδικτύου στο μεγαλύτερο τμήμα της βόρειας Ελλάδας έπαψαν να τις απολαμβάνουν για πολλές ώρες. Όπως όλοι οι πολίτες από τη Θεσσαλονίκη και δώθε έπαψαν να απολαμβάνουν ψηφιακό τηλεοπτικό σήμερα υψηλής ευκρίνειας καθώς και τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και τα τηλεφωνικά κέντρα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Αυτό που μάθαμε είναι πως το εν λόγω πρόβλημα οφειλόταν στη βλάβη δύο καλωδίων του κορμού. Αυτό όμως που δεν μας είπε η εταιρεία είναι ο λόγος της βλάβης. Κάτι που μοιραία γεννά προβληματισμό.

Όπως προβληματισμό γεννά και η είδηση του σημερινού αστυνομικού δελτίου από το οποίο μαθαίνουμε πως κάποιοι -άγνωστοι ακόμα- από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο κατάφεραν να κλέψουν όχι έναν ούτε δύο αλλά τριάντα τρεις μετασχηματιστές από υποσταθμούς του ΔΕΔΔΗΕ μαζί με τα καλώδια παροχών τους.

Αν κατά πώς λένε η παρούσα κυβέρνηση, εκλέχθηκε με πρόταγμα την ασφάλεια, ίσως θα έπρεπε να δει σοβαρότερα το ζήτημα της ασφάλειας των υποδομών συνολικά. Όλων των υποδομών. Γιατί να θυμίσουμε πως αμέσως μετά το έγκλημα των Τεμπών, ένα από τα προβλήματα που βγήκαν στην επιφάνεια ήταν και αυτό της κλοπής τροχαίου υλικού. Τότε το μόνο που έκανε η κυβέρνηση είναι να αυστηροποιήσει τις ποινές για το εν λόγω έγκλημα, κάτι που βεβαίως που δεν απέτρεψε τους επίδοξους κλέφτες να συνεχίσουν το έργο τους…

Δεν ξέρουμε για εσάς αλλά με όλα αυτά που διαβάζουμε να συμβαίνουν στις πάσης φύσεως υποδομές μόνο έναν χαρακτηρισμό μπορούμε να προσδώσουμε: Ξέφραγο αμπέλι!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.