Βροχη τα υδατοδρομια… και εμεις κραταμε ομπρελα

Δεν φαίνεται να προχωρά κάτι στην περιοχή

Η δημιουργία υδατοδρομίων στη χώρα μας, αποτελεί μια προσπάθεια πολλών ετών, όμως μόλις πρόσφατα άρχισε κάτι να κινείται, με τις αδειοδοτήσεις για τη δημιουργία τους, αλλά και την υποβολή αιτήσεων, να επιταχύνονται.

Ήδη υπάρχουν φάκελοι ή και αδειοδοτήσεις για υδατοδρόμια σε Πελοπόννησο, Εύβοια, Θεσσαλία, Ιόνιο και αλλού, με τελευταία την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Καλαμάτας.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στη νότια Ελλάδα, στην περιοχή μας, που υστερεί σημαντικά σε… οτιδήποτε έχει να κάνει με μεταφορές, εκτός από την Εγνατία όπου και εκεί φροντίσαμε να βάλουμε διόδια παντού, δεν φαίνεται να προχωρά η δημιουργία υδατοδρομίου.

Το ενδιαφέρον, τουλάχιστον στα χαρτιά, υπάρχει: τόσο η Αλεξανδρούπολη, όσο και η Καβάλα, έχουν εκφράσει παλιότερα ενδιαφέρον για τη δημιουργία υδατοδρομίου, όμως πέρα από το ενδιαφέρον, δεν γνωρίζουμε να έχει προχωρήσει κάτι απτό (αν και ελπίζουμε να κάνουμε λάθος) αλλά και για το λιμάνι του Πόρτο Λάγους είχε υπάρξει σκέψη για την σύνταξη φακέλου για το υδατοδρόμιο, όμως από τότε σιωπή.

Μπορεί η λύση αυτή να μην είναι ιδανική, ή και κατάλληλη για όλα τα λιμάνια (το λιμάνι Ιμέρου αν συνεχιστεί η επίχωση θα γίνει κανονικό αεροδρόμιο, χωρίς το ύδωρ) όμως θα μπορούσε να αποτελέσει μια βιώσιμη εναλλακτική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.