Βρειτε τα μονοι σας, και εδω ειμαστε εμεις…

Απαρατήρητα

Αυτό φαίνεται να τόνισε προς τους εμπλεκόμενους για την δημιουργία Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, τον πρύτανη του ΔΠΘ Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου  ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος, στη σύσκεψη που συγκάλεσε κατά την επίσκεψή του στον Έβρο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, σημείωσε πως σχετικά με την λειτουργία της σχολής Ψυχολογίας το Υπουργείο παρακολουθεί από μακριά τις εξελίξεις θεωρώντας πως τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να λύνονται σε τοπικό επίπεδο.

Ο κ. Συρίγος επανέλαβε την πρόθεση του Υπουργείου να λειτουργήσει το Τμήμα στο Διδυμότειχο, αλλά φαίνεται πως δεν θα έρθει να λύσει τον γόρδιο δεσμό που έχει δημιουργηθεί.

Από τη μια πλευρά, έχει δίκιο: δεν μπορεί να πηγαίνουμε και να ζητάμε να ιδρυθούν τμήματα στη Θράκη από το Υπουργείο, και όταν αυτό μας πει προχώρα, να μην μπορεί να ξεκινήσει επειδή εμείς ψαχνόμαστε με τα κτιριακά μας.

Από την άλλη βέβαια, δουλειά του Υπουργείου είναι να διασφαλίσει πως ένα νέο τμήμα θα λειτουργήσει υπό κανονικές συνθήκες όχι να τρέχουμε από σχολείο σε κτίριο γραφείων και πίσω για να μπορέσουμε να βρούμε λύση.

Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο έργο έχει πολλά επεισόδια ακόμα, ιδιαίτερα αν κάποιος σκεφτεί πως κανένας δε αναφέρεται στον, όπως θα έλεγαν και οι Αγγλοσάξονες  ελέφαντα στο δωμάτιο, το Τμήμα Νοσηλευτικής, για το οποίο υπάρχει πρόταση ενσωμάτωσης στο ΔΠΘ, αλλά και μεταφοράς του στην Αλεξανδρούπολη. Όλα αυτά συνθέτουμε μια πολύπλοκη, και με πολλές «νάρκες» πορεία.

Το μόνο θετικό, είναι ότι το Υπουργείο φαίνεται πως θα προχωρήσει σε τυχόν ιδρύσεις τμημάτων συνολικά, κατά την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που μελετάται, που σημαίνει, εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι, ότι θα δούμε και το Τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή που έχει «κολλήσει» λόγω Ψυχολογίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.