Βραβευτηκαν απο τον Υπουργο Παιδειας 4 μαθητες απο την Ξανθη

Δεκαοκτώ μαθητές με κοινά χαρακτηριστικά τη διάκριση τους σε διεθνείς ή βαλκανικές μαθηματικές Ολυμπιάδες και τη φοίτηση τους σε δημόσια σχολεία όλης της χώρας βράβευσε ο Υπουργός Παιδείας, κ. Νίκος Φίλης σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ωνάση. Ανάμεσά στους 18 βραβευθέντες βρίσκονταν 4 μαθητές από τη γειτονική Ξάνθη, η Ζωή Τσαγκαλίδου, που διακρίθηκε με Εύφημη Μνεία στην 46η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής και οι Βασίλης Κόκκινος, Αλέξανδρος Πανταζίδης και Χαράλαμπος Παπαδάκης, που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής του Κατάρ.
 
Ο Υπουργός Παιδείας, απευθυνόμενος στους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς των βραβευθέντων, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η διάκριση των παιδιών αυτών αντανακλά την προσπάθεια του κάθε παιδιού ξεχωριστά, αλλά και μια συλλογική προσπάθεια του δημόσιου σχολείου σε δύσκολες στιγμές, χάρη στην ανιδιοτέλεια του ανώνυμου εκπαιδευτικού, που πρέπει επίσης να τιμήσουμε σήμερα». Επίσης, ο κ. Φίλης ευχαρίστησε το ίδρυμα Ωνάση, που με τις ενέργειές του τιμά τη διαθήκη του ιδρυτή του, τονίζοντας πως «για την κυβέρνηση, είναι καθήκον να ενισχύσει το δημόσιο σχολείο και γι’ αυτό είναι ανοικτή σε συνέργειες με φορείς μη κερδοσκοπικούς, που μπορούν να βοηθήσουν σε πολλά σημεία, για τη συνολική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου».
 
Στους βραβευθέντες ο πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Αντώνης Παπαδημητρίου, δώρισε από ένα φορητό υπολογιστή και ανακοίνωσε ότι το Ίδρυμα και την επόμενη χρονιά θα καλύψει όλες τις δαπάνες της μετάβασης μαθητών, που θα συμμετέχουν στις μαθηματικές Ολυμπιάδες. Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.