Βραδινη διασωση τραυματισμενης γατας!

Συντονισμένη επιχείρηση από ομάδα φιλόζωων συμπολιτών

Τη διάσωση μιας γάτας, περιγράφει γλαφυρά με το δικό του μοναδικό τρόπο ο κ. Αντώνης Λιάπης σε ανάρτησή του. Την αναδημοσιεύουμε κυρίως για την επισήμανση των επιλογών πάσης φύσης φυτών, στον δημόσιο χώρο.

Γράφει λοιπόν ο κ. Λιάπης:

«Το τηλεφώνημα που δέχθηκα από τον κ. Θεόφιλο Πανώτα, υπεύθυνο του κυνοκομείου Κομοτηνής, αφορούσε τραυματισμένο γατάκι από αυτοκίνητο, στην οδό Υψηλάντου. Τρομοκρατημένο κατέφυγε στην νησίδα πάνω στα πυκνά κλαδιά ενός διακοσμητικού πυράκανθου.

Η επιχείρηση διάσωσης απαιτούσε ομαδική δουλειά. Με κατάλληλο δίχτυ ασφαλίστηκε η περίμετρος του πυράκανθου, τοποθετήθηκε παγίδα, και η απόχη ήταν σε πλήρη ετοιμότητα. Η επιχείρηση ξεκίνησε. Με μεγάλο κόφτη κλαδιών ο κ. Πανώτας διείσδυσε στον υψηλόκορμο πυράκανθο με το αδιαπέραστο τείχος των αμέτρητων σκληρών αγκαθιών και πλησίασε την τραυματισμένη γάτα, η οποία σε μια απέλπιδα προσπάθεια πήδηξε κάτω και προσπάθησε να διαφύγει μέσα από το δίχτυ στο σημείο, όπου την περίμενα και φυσικά αστραπιαία την εγκλώβισα.

Κλήθηκε αμέσως ο κτηνίατρος κ. Ισμαήλ Μολλά, ο οποίος ήρθε μέσα σε ελάχιστα κυριολεκτικά λεπτά και με τη βοήθεια ηρεμιστικής ένεσης ξεμπλέξαμε τη γατούλα από το δίχτυ για να την μεταφέρουμε επειγόντως στο κτηνιατρείο.

Πριν λίγο με ενημέρωσε ο κ. Ισμαήλ, ότι η γατούλα δεν φαίνεται να έχει σοβαρά τραύματα και το αίμα στο στόμα ήταν από σπασμένο δόντι. Δυστυχώς, όμως, το ένα ματάκι της έχει καταστραφεί από τα αγκάθια του πυράκανθου, γεγονός που υποδηλώνει πόσο λανθασμένη είναι η επιλογή τέτοιων θάμνων για το αστικό περιβάλλον, όπου κινδυνεύουν γάτες, σκυλιά αλλά και μικρά παιδάκια.

Περαστικά στην άτυχη γατούλα.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν οι Θεόφιλος Πανώτας, Μάκης Σαλασίδης, Πόπη Σεϊζάκη και Αντώνης Λιάπης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.