Βουρ στις παρελασεις

Απαρατήρητα

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης την Δευτέρα, όταν μίλησε σε τηλεοπτική εμφάνισή του για την πραγματοποίηση των παρελάσεων την 28η Οκτωβρίου, με τήρηση των μέτρων και ισχυρή παρότρυνση για χρήση μάσκας.

Αιτιολογώντας το σκεπτικό του, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή έχουμε άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων, με τήρηση μέτρων, και δεν είναι δυνατόν να πουν ότι μόνο την παρέλαση δεν θα κάνουν.

Διευκρίνισε, δε, ότι η παρέλαση δεν θα αφορά μόνο τους εμβολιασμένους, που σημαίνει πως θα επανέλθουμε στην πρότερη κατάσταση των παρελάσεων, με συμμετοχή από όλο τον κόσμο, αν και θα φανεί κατά πόσο όλοι είναι πρόθυμοι να παρευρεθούν, και ποιοι δεν θα έρθουν.

Φυσικά την διαφορά την κάνουν τα σχολεία, μιας και οι περισσότεροι για τα παιδιά τους πηγαίνουν στην παρέλαση, οπότε ο αριθμός των παρελαυνόντων, θα επηρεάσει ανάλογα και τον αριθμό των θεατών.

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί θα επιτραπούν οι παρελάσεις, συλλήβδην, σε τρείς εβδομάδες από τώρα, αλλά η Ξάνθη που γιόρτασε τα ελευθέριά της χθες Δευτέρα, δεν μπορούσε να κάνει παρέλαση. Η παρουσία της στο κόκκινο, δεν είναι αιτιολογία: Κόκκινη είναι και η Θεσσαλονίκη, και κανένας δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει πως δεν θα είναι στο κόκκινο και τις ημέρες εκείνες, κατά τις οποίες, να θυμίσουμε, γίνονται μεγάλες συρροές στην πόλη, κάτι που κανένας δεν περίμενε στην Ξάνθη.

Είναι και αυτό, μάλλον ένα από τα μυστήρια της πανδημίας…

ΥΓ: Τι σημαίνει ισχυρή παρότρυνση για χρήση μάσκας; Πώς διαφέρει από την κανονική παρότρυνση για την χρήση μάσκας; Θα μας λένε δύο φορές ότι θα ήταν καλό να φοράμε μάσκα, και μετά θα μας κάνουν μούτρα ότι δεν τη φορέσαμε; Και υπάρχει και αδύναμη παρότρυνση για χρήση μάσκας, πιο χαλαρή δηλαδή; Ο Υπουργός δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα από ό,τι απαντάει…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.