Βουλγαροι μελετουν την παραδοση των Σαρακατσανων της Θρακης

Απαρατήρητα

Για ακόμα μία χρονιά θεσμικοί εκπρόσωπου της περιοχής μας δήλωσαν παρόντες στα Καλογιάννια 2018, ενός εθίμου των Σαρακατσάνων αφιερωμένο στη γέννηση του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, το οποίο διατηρείται αναλλοίωτο στο χρόνο και αναβιώνει μέχρι σήμερα , έχοντας ως στόχο την διατήρηση τη πολιτιστικής μας ταυτότητας και των παραδόσεων της περιοχής μας.
 
Όπως φαίνεται σε ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, κ. Νίκου Τσαλικίδη εκεί συνάντησαν τον Πέτκο Γκεοργκίεφ, Βούλγαρο με Θρακιώτικες Ρίζες από την Ανατολική Ρωμυλία, που αποτελεί εδώ και χρόνια μέλος της Σαρακατσανικής Κοινότητας του Σλίβεν Βουλγαρίας, συμμετέχοντας ανελλιπώς στα Καλογιάννια. Παράλληλα προωθεί τις σχέσεις του Συλλόγου με το Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης, στο οποίο γίνεται έρευνα πάνω στην Παράδοση των Σαρακατσάνων της Θράκης (Σκηνίτες) ενώ θα ακολουθήσουν επαφές με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Φιλιππούπολης.
 
Η παράδοση ξεπερνά τα σύνορα αποτελώντας πεδίο έρευνας για επιστημονικές μελέτες. Ακόμα μία απόδειξη πως είναι χρέος όλων μας η στήριξη των εθίμων και της παράδοσης, έτσι ώστε να περνάνε στην επόμενη γενιά. Χ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.